Міністр закордонних справ Японії несподівано приїхала до Києва

Про що говоритимуть на зустрічі

Сьогодні, 7 січня, до Києва прибула Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава із несподіваним візитом. Це перший візит Йоко Камікави до України з того часу, як вона стала міністром у вересні минулого року.

Про це повідомляє Kyodo News.

Глава МЗС має провести переговори з українськими урядовцями, зокрема, й з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Зазначається, що її візит відбувається напередодні конференції, яку країни проведуть у Токіо 19 лютого, і метою якої є обговорення відновлення України.

Повідомляється, що під час свого візиту в Україну, вона буде акцентувати увагу на важливості підтримки міжнародного порядку, який базується на принципах верховенства права та недопущенні будь-яких спроб змінити сучасний статус-кво силовими методами. Японія активно підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії. Недавно вони передали українським рятувальникам 40 спеціалізованих автомобілів, 50 ручних міношукачів, а також необхідні контейнери та рідину для тушіння пожежі.

"Коментарі" писали, що Київська обласна військова адміністрація спільно з місцевими громадами передала групі українських бійців, що беруть участь у бойових діях на сході України, партію автомобілів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися