Недовіра людей до держави шкодить Україні не менше, ніж економічна криза, - Кличко

Тотальна несправедливість і корупція призводять до зневіри громадян. Про це Віталій Кличко заявив на міжнародному заході "Zero Corruption Conference". Лідер "УДАРу" зазначив, що невіра шкодить країні не менше, ніж економічна криза.


"Корупція породжує небезпечне явище - зневіру людей. Спочатку зневіра в окремого чиновника, який попросив хабар. Потім до всієї влади через тисячі таких чиновників. Потім до держави, в якій громадяни бачать суцільну несправедливість. А потім людина втрачає віру в саму демократію. Не вірить у перспективу і можливість хорошого життя тут. І що тоді роблять українці? Масово виїжджають за кордон. А ті, у кого немає можливості, йдуть у "внутрішню еміграцію" - тотальну депресію й апатію, недовіру до влади, до політиків і один до одного. Криза довіри шкодить Україні не менше, ніж економічна криза", - зазначив політик.


Кличко додав, що його мета - відновити довіру громадян і переконати їх, що успішна українська держава можлива.


"Наша головна мета - повернути довіру громадян. Показати, що успішна українська держава можлива. Я маю на увазі успішна держава для кожного громадянина, а не "успішна" держава для олігархів та еліти", - підсумував лідер "УДАРу".


Democracy in Action: Zero Corruption Conference - перша конференція високого рівня з питань гібридних загроз демократії: дезінформації, корупції і правових воєн.


Учасниками є політики з різних країн, представники НАТО, Пентагону і ФБР, Єврокомісії та Європарламенту, громадські діячі, журналісти-розслідувачі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


марія

10 червня 2021, 11:28

мені 65років.піддержую слова Кличка і вірю,що він слідує цим словам.По Києву йому потрібно монетизувати пільги ,просто всім пенсіонерам добавити кошти до пенсії на проїзд(по 100грн чи по 10грн,але всім і це дуже важливо для безпеки проїзду і боротьби з корупцією і в результаті зменшення рішал),а також це визве довіру по всій Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися