Переклад документів на мільйони гривень: що може завадити успішній євроінтеграції України

У держустанові пояснили необхідність великих витрат загрозою судових позовів

Державна установа "Офіс із залучення та підтримки інвестицій" оголосила тендер на послуги з письмового перекладу на українську мову актів Європейського Союзу acquis communautaire та на англійську мову актів законодавства України, пов’язаних з виконанням зобов’язань України у сфері європейської інтеграції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro.

Згідно з тендерною документацією, після відкриття у грудні 2023 року переговорів про вступ України до Європейського Союзу перед Кабінетом Міністрів України постало завдання із впровадження всього масиву актів acquis ЄС (EU acquis communautaire) в українське законодавство. Використання правильної термінології має важливе значення для розробки українського законодавства, а для цього потрібні глибокі знання специфіки перекладу галузевих текстів нормативних документів, а також національної та європейської юридичної термінології. Непослідовний, неточний, неінтегрований чи невчасний переклад може створити перешкоди в імплементації Україною норм acquis ЄС, а також сформувати потенційну загрозу судових спорів в рамках національного законодавства.

Загальний обсяг сторінок, де одиниця виміру перекладу з англійської мови на українську або з української на англійську – 1 сторінка (1800 символів з пробілами) складає 15 281 сторінку. 

Виконавцю забороняється користуватися перекладачем програм машинного перекладу текстів, за винятком обробки файлів за допомогою спеціалізованого ліцензійного перекладацького програмного забезпечення (такого як, наприклад MemoQ, Trados).

Всі переклади мають здійснюватися на основі трьох ступеневого процесу TEP (translation, editing, proofreading), що включає власне переклад тексту оригіналу на мову перекладу з подальшим редагуванням та коректурою у виконанні трьох окремих фахівців, кожен із яких відповідає за кожен етап окремо.

Строк надання послуг - до 17 грудня 2024 року. Очікувана вартість послуг - 8 060 269,07 гривень. 

Місцем надання послуг вказано - Державна установа "Офіс із залучення та підтримки інвестицій", м. Київ, пров. Музейний, 12.

Дата оприлюднення тендеру - 17 липня 2024 року. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 25 липня 2024 року. Початок аукціону планується 26 липня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що КМДА розробляє платформу для підтримки експорту - оголосили тендер за шість мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися