90 тонн: у "Бориспіль" прибула військова допомога від США

Військова допомога демонструє «прихильність США до суверенного права України на самооборону»

До міжнародного аеропорту "Бориспіль" прибула перша партія військової допомоги від Сполучених Штатів для України. У літаку перевезли понад 90 тонн летальної зброї. Про це повідомило посольство США в Україні. Зокрема, військова допомога включає боєприпаси для українських захисників на Донбасі.


У повідомленні зазначили, що військова допомога демонструє "прихильність США до суверенного права України на самооборону".  


Дипломати додали, що президент США Джо Байден повідомив російському колезі Володимира Путіна, що у разі подальшої російської ескалації на Донбасі США надасть Києву набагато більше обладнання для оборони.


picture


Як зазначав мер Києва, лідер партії "Удар" Віталій Кличко британському телеканалу, Україні потрібно сучасні озброєння, політична підтримка та єдність із європейськими країнами, адже ми бачимо своє майбутнє як демократична держава.


Крім того, опитування від кореспондента "ВК" показало, що думки киян про повномасштабне вторгнення російської армії на українську територію значно розійшлися. Одна група жителів Києва вважає, що російській владі не вистачить рішучості для наступу, а інша група дотримується тієї точки зору, що армія Росії з'явиться на українських землях вже незабаром.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися