У Київ прибули вантажівки з гуманітарною допомогою від Польщі

Цю підтримку організував уряд Польщі на запит української сторони

Польща як гуманітарну допомогу у період пандемії коронавірусу передала Україні медичне приладдя, ліжка для таборів, ковдри, постільна білизна та маски.


У понеділок, 31 січня, із Польщі в Україну виїхали 29 вантажівок, у яких перебуває 120 тонн гуманітарної допомоги нашій державі. Цю підтримку організував уряд Польщі на запит української сторони.


У вівторок, 1 січня, вантаж прибув до України. Також Україна отримала два мільйони масок для захисту від COVID-19.


Як повідомляє "Вечірній Київ", близько 13:30 вантажівки з гуманітаркою прибули на територію 25-ї пожежно-рятувальної частини Києва. У ДСНС додали, що ця підтримка допоможе українцям за умов нинішньої кризової ситуації.


Програми гуманітарної допомоги підтримують збройні сили різних країн, сприяючи миру та стабільності у регіонах напруженості, а також надають допомогу після природних або техногенних катастроф. Команда з гуманітарної допомоги, ліквідації наслідків стихійного лиха та протимінної діяльності забезпечує нагляд і керує програмою діяльності Міністерства оборони. Програми фінансуються коштом асигнувань закордонних гуманітарних організацій і громадянської допомоги.


Роль збройних сил у гуманітарних операціях тривалий час була предметом дискусій. Із закінченням Холодної війни та зростанням важливості гуманітарних питань у 1990-х роках участь військових контингентів в операціях із надання допомоги було переглянуто, і ООН розпочала ініціативи щодо розв'язання цього питання та погодження критеріїв для регулювання військової участі у гуманітарній акції. Хоча деякі агенції, серед яких головні МКЧХ і MSF, намагаються уникати контактів із військовими, більшість гуманітарних організацій у той чи інший час працювали зі Збройними силами, зокрема для матеріально-технічної підтримки, захисту та безпеки. У рамках процесу в Осло було розроблено набір директив для керівництва залученням військових до гуманітарної допомоги, включаючи повагу до принципів гуманності, неупередженості та нейтралітету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися