Російська загроза: Кличко розповів про укриття та ситуацію в Києві

Мер підкреслив, що важливим для стабільності ситуації і життєзабезпечення міста є безперебійне енерго- тепло- та водопостачання.

Мер Києва, лідер партії "Удар" Віталій Кличко повідомив, що система життєзабезпечення столиці працює без збоїв. Крім того, зусилля міської влади спрямовані на упередження провокацій і на те, щоб вистояти в умовах військового нападу.

"Ми в столиці не применшуємо серйозності викликів. Але мусимо діяти з тверезою головою, рішуче і спокійно. Зазначу, що вся система життєзабезпечення Києва працює сьогодні без збоїв", – зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що важливим для стабільності ситуації і життєзабезпечення міста є безперебійне енерго- тепло- та водопостачання.

Він зазначив, що об’єкти критичної інфраструктури, працюють у режимі підготовки до роботи в умовах надзвичайної ситуації. Підприємства забезпечені гарантованим безперебійним зв’язком на випадок відсутності мобільного зв’язку та інтернету. Також міська влада вирішила покращити систему оповіщення населення.

Щодо укриттів і сховищ столиці Віталій Кличко нагадав: якщо кілька років тому в місті було 1,5 тисячі придатних укриттів, то на сьогодні їх кількість збільшили утричі.

Загалом до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ. Вони розташовані на об’єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працівників. Та майже 4500 споруд подвійного використання, де в разі надзвичайної ситуації можуть укритися мешканці міста. Це – підземні паркінги і переходи, заглиблені станції метро, підвали та напівпідвали.

Напередодні у столичній владі розповіли про те, що робити мешканцям новобудов столиці, які не обладнані бомбосховищами та укриттями на випадок війни та надзвичайних ситуацій. За словами чиновника, у нових районах столиці, які забудовані новобудовами, не обладнаними бомбосховищами та укриттями, можна знайти напівпідвальні приміщення та підземні парковки.

У неділю радник президента Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван похмуро описав, як може виглядати вторгнення Росії в Україну, і закликав американців негайно залишити країну.

"Якщо відбудеться військове вторгнення Росії в Україну, воно, швидше за все, почнеться зі значного обстрілу ракетами та бомбами", - сказав Салліван у програмі CNN.

"За цим буде натиск сухопутних військ, що перетинають український кордон", — сказав він, додавши, що під перехресний вогонь потрапить значна кількість мирних жителів.

Салліван сказав, що за останні 10 днів Кремль прискорив нарощування військової сили вздовж українського кордону. За його словами, нинішня військова присутність Росії в регіоні може "почати військові дії дуже швидко". 

Протягом кількох місяців США та їхні західні союзники спостерігали за неухильним нарощуванням сил Кремля вздовж кордону України з Росією та Білоруссю.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися