Бомбосховища в Києві: що робити мешканцям новобудов, де немає укриттів

У КМДА розповіли, що робити мешканцям новобудов, які не обладнані бомбосховищами

У столичній владі розповіли про те, що робити мешканцям новобудов столиці, які не обладнані бомбосховищами та укриттями на випадок війни та надзвичайних ситуацій. Про це стало відомо з інтерв'ю заступника голови Київської міської державної адміністрації Андрія Крищенка виданню "Лівий берег".

За словами чиновника, у нових районах столиці, які забудовані новобудовами, не обладнаними бомбосховищами та укриттями, можна знайти напівпідвальні приміщення та підземні парковки.

Він зазначив, що сьогодні немає архітектурно-будівельних норм, які вимагали б наявність укриттів у нових спорудах.

Нагадаємо, що через постійні відомості та публікації про можливу загрозу повномасштабного російського вторгнення в Україну в Києві нагадали про список укриттів та бомбосховищ. Про це повідомив начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

За його словами, західні партнери постійно надають інформацію про зосередження російських військ, що викликає занепокоєння кожного. Люди постійно запитують про можливість укриття у метрополітені на випадок війни, він зазначив, що всі станції підземки можуть використовуватись для укриття населення у разі потреби.

Чиновник нагадав, що місто розробило карту об'єктів укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру. Повний список притулків по районах столиці можна переглянути за посиланням .

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися