Після невдач під Києвом Путін розраховує на "корейський" сценарій, — розвідка

Кремль змінив головні оперативні напрямки по Україні

Після невдалих спроб захопити Київ та неспроможності повалити українську владу Путін може спробувати реалізувати "корейський" сценарій в Україні. Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов, передають "Коментарі".

За його словами, Кремль вже змінив головні оперативні напрямки на південь і схід України. "Є підстави вважати, що він розглядає "корейський" сценарій для України. Тобто, спробує нав’язати лінію розподілу між неокупованими та окупованими регіонами нашої країни. Фактично це спроба створити в Україні Північну та Південну Кореї", — вважає начальник Головного управління розвідки України.

Для путинського режиму досі актуальне питання сухопутного коридору до окупованого Криму, але незламність оточеного Маріуполя руйнує усі плани Кремля. Росіяни нещадно бомблять та обстрілюють місто, руйнують вщент житлові квартали та продовжують вбивати маріупольців, але Маріуполь тримає оборону.

"Окупанти спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке протиставлятимуть незалежній Україні. Ми вже бачимо намагання створити "паралельні" органи влади на окупованих територіях і примусити людей відмовитися від гривні. Можливо, вони захочуть про це поторгуватися і на міжнародному рівні", — вважає Буданов.

Ускладнюють реалізацію планів окупантів опір і проукраїнські мітинги на окупованих територіях, контратаки ЗСУ і поступове звільнення захоплених росіянами населених пунктів. "Окрім того, скоро починається сезон тотального українського партизанського сафарі. Тоді для росіян залишиться один актуальний сценарій — як вижити", — підсумував керівник української розвідки.

В Офісі президента України зазначили, що російські окупанти перекинули значні сили та сконцентрували свої зусилля на Донбасі та на півдні України. Радник голови ОПУ Олексій Арестович зробив прогноз, яких новин з фронту чекати Києву наступними тижнями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до найнебезпечніших напрямків навколо Києва додався Броварський, а саме — території деяких населених пунктів Калитянської, Великодимерської та Баришівської громад. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися