Оборона Києва: Броварський напрямок став небезпечним

Ситуація в районах Київщині на 27 березня

На Київщині за минулу добу російські окупанти понад три десятки разів обстрілювали житлові райони та соціальну інфраструктуру. Про ситуацію в громадах розповіли в Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Найбільш критичні руйнування від ворожих обстрілів минулої доби зафіксували у Великодимерській, Макарівській, Бородянській, Гостомельській, Бучанській та Ірпінській громадах. До найнебезпечніших напрямків навколо Києва додався Броварський, а саме — території деяких населених пунктів Калитянської, Великодимерської та Баришівської громад.

Найнебезпечнішими напрямками навколо Києва також залишаються Житомирська траса, Макарівська та Димитрівська громади, Немішаєве, Буча – Ірпінь – Гостомель та північ Вишгородського району Київської області.

Бучанський район. Під ворожими обстрілами потерпають Ірпінська, Бучанська, Гостомельська та Макарівська громади. Російські окупанти завдали ракетних ударів по Білогородській громаді — селища Святопетрівське та Білогородка обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град". Під мінометний обстріл потрапило село Гореничі. У кількох населених пунктах гуманітарна катастрофа. Інфраструктура зруйнована майже в усіх громадах району.

Стало відомо, що у Макарівській територіальній громаді російські окупанти викрали старосту села Мотижин та її сина. Місцезнаходження людей поки що невідоме.

Броварський район. Ворог переміщує військову техніку територією Калинівської, Баришівської, Великодимерської та Калитянської громад. Напередодні у Київській ОВА інформували, що Великодимерська громада тимчасово окупована російськими військами. Багато зруйнованої інфраструктури та пошкоджених будинків.

Вишгородський район. В Іванківській, Димерської та Поліської громадах гуманітарна катастрофа. Славутич опинився під контролем російських загарбників, але в місті працює українська влада, а місцеві мешканці під час проукраїнського мітингу посилали окупантів вслід за руським кораблем. У місті планують домовитися з окупантами про відкриття гуманітарних коридорів для евакуації жінок та дітей. Славутич оборонявся від вторгнення три дні, але сили були нерівні. Під час ворожих обстрілів та штурму міста є загиблі та поранені. 

Фастівський район. Під час ворожих обстрілів міста Боярка поранено четверо людей, серед постраждалих дитина. Під ворожі обстріли також потрапили житлові райони селищ Тарасівка та Новосілки. Подробиці не повідомляються.

Білоцерківський, Бориспільський та Обухівський райони. Ситуація в громадах контрольована. Ніч пройшла спокійно, без обстрілів.

В Київській обласній військовій адміністрації поінформували, що за час війни руйнування зафіксовані у половині громад регіону на понад півтисячі об’єктах.

Джерело: https://t.me/kyivoda/2722


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися