На Київщині не припиняються обстріли: ситуація в громадах (ФОТО, ВІДЕО)

Кілька населених пунктів зруйновані, тривають бої

На окремих напрямках Київської області ворог здійснює авіанальоти та намагається нанести вогневе ураження окремим підрозділам Збройним Силам України, але успіху не має. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Російські окупанти не припиняють обстріли населених пунктів Київщини. Лише за добу зафіксовано 30 ворожих обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільших руйнувань зазнали Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська, Великодимерська, Димерська та Іванківська громади.

Бучанський район. Під ворожими обстрілами знаходяться Макарів, Буча, Ірпінь та навколишні населені пункти. Окупанти обстріляли Білогородську громаду з ракетних комплексів. Ворог переміщується по територіям Бородянської, Бучанської, Дмитрівської та Гостомельської громад. Кілька селищ на межі гуманітарної катастрофи, звідти намагаються евакуювати людей, але цьому заважають постійні обстріли. Російські війська окопалися поблизу Бучі та Немішаєво. Бородянка заблокована, а в Ірпені та Гостомелі тривають бойові дії.

Броварський район. У населених пунктах періодично чутно постріли. Ворог переміщує військову техніку територією Калинівської, Баришівської, Великодимерської та Калитянської громад. Великодимерська громада тимчасово окупована російськими військами. У Баришівці внаслідок обстрілів згоріли три житлові будинки та одна господарча споруда, повідомили у ДСНС України в Київській області. 

Вишгородський район. Повністю ізольоване місто Славутич. Російські окупанти сьогодні, 26 березня, вранці вдерлися в місто, захопили лікарню та викрали мера Юрія Фомічева. У центрі Славутича містяни на знак протесту зібралися на мітинг з українськими прапорами. Під час мітингу військові РФ стріляли у повітря та кидали світлошумові гранати в людей. Поранені один мирний житель та представники територіальної оборони, повідомила омбудсмен України Людмила Денисова. Згодом мера Славутича відпустили, він звернувся до населення.

В Іванківській, Димерської та Поліської громадах гуманітарна катастрофа.

Фастівський район. Внаслідок обстрілів окупантів селища Корячки сталася пожежа на території нафтобази.

Білоцерківський, Бориспільський та Обухівський райони. Ситуація у громадах контрольована. Ніч пройшла спокійно та без обстрілів.

Радіаційна ситуація на Київщині стабільна.

Наслідки ворожих обстрілів показав голова Національної поліції у Київській області Андрій Нєбитов. "Ворог вкотре вдарив з важкої артилерії по населеним пунктам Київщини. Зруйновано щонайменше п’ять будинків, є постраждалі серед цивільного населення, в тому числі одна дитина. Як бачимо, окупанти гатять куди завгодно, по житловим кварталам, об’єктам цивільної інфраструктури, багатоповерхівкам. Цинічно винищують з "Градів" громадян і їх оселі", — прокоментував наслідки обстрілів очільник поліції регіону.

На Київщини задокументовано понад 250 фактів воєнних злочинів російських окупантів, додав Нєбитов.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися