Київ має надію вибити окупантів наступними тижнями, — Арестович

Найгарячіші бої зараз точаться на півдні та півночі України

У Київській та Херсонській областях на деяких ділянках фронту тривають контрнаступи Збройних Сил України. Про це під час брифінгу розповів радник голови Офісу президента України Олексій Арестович, передають "Коментарі".

За його словами, контрнаступи українські військові також розпочали у Сумській та Харківській областях. Протягом доби стан та характер ведення військових дій російськими окупантами не змінився. Проте в Міноборони РФ вже заявили про перенесення основних зусиль на схід України.

"Противник зараз вдається до двох головних завдань. Перше — це оточити наші війська в зоні ООС, добити Маріуполь і утримати оборону в районі Херсона на півдні, тому що ці питання пов’язані між собою. Якщо впаде оборона противника, то його стан навколо Маріуполя значно погіршиться", — сказав Арестович.

Експерт пояснив, що це означає. "З одного боку, це дає нам надію, що в районі Києва, Чернігова, Сумщини, Харківщини ми позбудемося тут ворога, виб’ємо з нашої землі, або різке ускладнення в районі Маріуполя і зони ООС".

Воєнно-політичне керівництво України вживає відповідних заходів щодо ситуації, яка склалася на лінії фронту, зазначив Арестович. Він озвучив прогноз, чого чекати українцям наступні один-два тижні, зазначивши, що вони будуть "нерівномірними" в плані новин.

"Будуть повідомлення про те, що ми перемагаємо і контратакуємо на декількох ділянках, звільнюємо свою землю від противника. Також буде надходити інформація, що на деяких ділянках фронту, зокрема, на сході, ситуація далеко-далеко непроста", — заявив радник голови Офісу президента України.

Арестович додав, що до майбутніх новин з фронту українці мають бути емоційно та свідомо готові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до найнебезпечніших напрямків навколо Києва додався Броварський, а саме — території деяких населених пунктів Калитянської, Великодимерської та Баришівської громад. Подробиці — в нашому матеріалі.

Джерело: https://t.me/OP_UA/6059


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Степова Надія

29 березня 2022, 14:15

СЛАВА ЗСУ. Героям Слава.Ми переможемо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися