Велика Британія долучиться до відновлення Києва та області

Для залучення міжнародних коштів створюють каталог регіонів

Велика Британія готова долучитися до відновлення Києва та Київської області після бойових дій, але для систематизації та оцінки необхідних коштів потрібно скласти спеціальний каталог. Про відновлення регіонів після війни під час телемарафону розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, передають "Коментарі".

"Ми зараз в проєктній роботі по мостах, і будемо відбудовувати їх, саме постійні мости, тільки з дозволу Збройних Сил України, коли ми будемо розуміти, що ми можемо це зробити", — сказав Тимошенко.

За його словами, у питаннях відновлення регіонів України, постраждалих від бойових дій, відпрацьовують нову концепцію. По кожній області складають каталог наявної інфраструктури.

"Нам треба буде відновлювати не просто зруйновану інфраструктуру. Нам треба зробити взагалі інше бачення кожного міста, з’єднання між містами. До цього каталогу будуть входити багато різних позицій. Це стосується не тільки регіонів, які були окуповані. І інші регіони на західній Україні потребують цього, тому ми будемо робити це в усіх областях", — розповів заступник керівника Офісу президента України.

На питання, які країни вже заявили про свою готовність допомогти коштами для відбудови та відновлення українських міст та регіонів, Тимошенко відповів так:

"Велика Британія задекларувала Київ та Київську область. Саме тому ми робимо такий каталог. Бачення президента в тому, що кожна країна повинна відповідати за конкретний регіон. Наприклад, Чернігів, якщо в нас є країна, яка відповідає за Чернігівський регіон, всередині ми вже доєднаємо різні приватні структури. Наприклад, один з іноземних футбольних клубів зголосився відновлювати стадіон в Чернігові. Є декілька країн, які вже зголосилися. Ми робимо домашнє завдання, щоб країни розуміли, який це обсяг коштів, і по кожному регіону будемо надавати їм інформацію".

Читайте також, як на прикладах Бородянки та Бучі розробили інструкцію повернення до мирного життя та як ліквідують наслідки "руського миру" на Київщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися