На прикладах Бородянки та Бучі розробили інструкцію повернення до мирного життя

За яким алгоритмом відновлюють населенні пункти на Київщині

Інструкцію повернення до мирного життя населених пунктів, звільнених від російських загарбників відпрацювали на прикладах Бучі та Бородянки. Про це під час телемарафону розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, передають "Коментарі".

"Ми робимо все, щоб люди відчували, що країна відновлюється. Так, у нас є бойові дії, у нас — війна, але все ж таки є й регіони, в яких живуть люди: хтось повертається, хтось ще буде повертатися. Тому найголовніше — створити увесь побут. У нас є ціла інструкція. Ми її відпрацювали на прикладі Бучі — що потрібно робити в кожному місті, в кожному селищі, коли воно деокуповане", — сказав Тимошенко.

За його словами, повернення деокупованих населених пунктів до мирного життя починається з питань розмінування та безпеки.

"Багато моментів, починаючи з ДСНС, поліції, розмінування, потім заходять комунальники, потім заходять волонтери. У нас є вже великий волонтерський батальйон тих волонтерів, які займаються саме прибиранням завалів і прибиранням вулиць. Ми зібрали й електриків у волонтери, і просто будівельники, багато різних професій. Вони переїжджають з міста до міста", — розповів заступник керівника Офісу президента України.

Зараз для мобільних волонтерських груп організовують модульні містечка на час проведення робіт, повідомив Тимошенко.

"На прикладі Бородянки — ми поставили там перше модульне містечко, де вони можуть проживати якийсь час. І зараз ми позамовляли ще багато таких модульних містечок саме для тих, хто приїжджає з інших регіонів допомагати по розбору", — додав посадовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область отримала першу субвенцію на проведення відновлюваних робіт на пошкоджених внаслідок бойових дій житлових об’єктах. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, куди звертатися власникам пошкодженого або зруйнованого житла в Ірпені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися