Від Зеленського вимагають вберегти "Чернечий ліс" від забудови

До президента України звернулися з петицією про незаконну забудову лісового масиву під Києвом

На території ландшафтного заказника місцевого значення "Чернечий ліс", розташованого в Києво-Святошинському районі Київської області, вирубують дерева і почали незаконне будівництво котеджного містечка. Про це йдеться у відповідній петиції до президента України Володимира Зеленського, передають "Коментарі".

Автор петиції до президента зазначає, що дві земельні ділянки, розташовані на північній стороні озера "Ходосівка", загальною площею понад 13,8 і 4,7 гектарів незаконно вивели з державної власності і віддали під будівництво. Зараз на цих земельних ділянках вирубують дерева і почали незаконне будівництво, зокрема - ведуться земляні роботи і укладання фундаменту котеджних будинків, говориться в петиції до Зеленського.

Забудовником виступає ТОВ "Ходосівські системні інвестиції". Підприємство ігнорує вимоги місцевих жителів припинити будівництво, "нахабно прикриваючись президентом України, органами місцевого самоврядування", стверджує автор петиції.

Лісовий масив "Чернечий ліс", розташований між селами Ходосівка і Лісники, має велику природну цінність як на національному, так і на міжнародному рівні. Зокрема, ця територія дуже важлива частина міграційного шляху лісових птахів Європи, яким вони оминають Київ.

Зеленському нагадали, що у своїй передвиборчій програмі він підкреслював важливість екології для країни, зокрема, в сфері збереження лісових масивів. Автор петиції звернувся до президента України з проханням вжити заходів щодо порушення українського законодавства щодо збереження лісів.

Проти незаконної забудови "Чернечого лісу" активно виступає відома співачка Руслана. Вона щодня займається спортом у цьому лісі, а її будинок розташований в селі Лісники, що входить до складу Феодосійської об'єднаної територіальної громади (ОТГ). Земельні ділянки, на яких почали будівництво котеджів, належать саме цій ОТГ.

На початку червня Руслана намагалася привернути увагу до незаконної забудови "Чернечого лісу" президента України Володимира Зеленського, уряд, ряд міністерств і Генеральну прокуратуру.

"За кілька днів ця унікальність нещадно була зруйнована бульдозерами. Дерева повалені! Прокладається асфальтована дорога і все готується для подальшої забудови!" - заявила Руслана.

Вона підкреслила, що в той час, коли одні ціною власного життя борються за кожен клаптик української землі на Донбасі, інші на мирній території безжально її знищують.

"У рік, коли Україна відзначає 30-річчя Незалежності, вважаю це плювком в саму душу кожного українця!" - написала у своєму Facebook Руслана.

Від імені місцевої громади Руслана звернулася до голови Феодосійської міської ради під час останньої сесії 12 липня з закликом встати на захист прав та інтересів місцевих жителів. Депутатам сільради пропонували невідкладно внести на розгляд проєкт рішення про проведення інвентаризації земель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на найближчому засіданні, яке відбудеться 22 липня, депутати Київської міської ради можуть прийняти скандальний план територій Оболоні, який передбачає тотальну забудову району.

План територій Оболоні в межах вулиці Північної, Оболонського проспекту, вулиці Прирічної, проспектів Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського передбачає забудову площі понад 430 га. У плані не передбачено будівництва нових шкіл і лікарень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися