Кияни розповіли, який район столиці вважають найкомфортнішим для проживання

Єдине, що турбує мешканців цього району, це погані дороги

Який з районів Києва найкращий для проживання? Однозначно відповісти на це питання неможливо. Кожен район має як свої переваги, так і недоліки. Щоб визначитися, варто почати з виокремлення важливих саме для вас параметрів. Хтось назве екологію, інші – тишу і спокій, а для третіх це наявність розвиненої інфраструктури. Сьогодні ми з вами "прогуляємося" Оболонським районом столиці та побачимо, як він живе.

picture

Стан Оболонського району

Оболонський район Києва розташований на північному заході міста і займає площу 12,86% від його загальної території. Район межує з Деснянським, Дніпровським, Подільським, Святошинським районами. Чисельність населення складає до 317 тис. осіб, а це майже 10,8% від усього населення столиці. Район дуже озеленений. Зелені насадження тут займають 2615 га (23% від загальної площі), є й водні об’єкти. У 2000-их біля набережної поволі почали з’являтися нові комфортабельні 20-поверхові та вищі житлові будинки.

У 2020-2021 навчальному році у районі працюють 64 заклади загальної середньої освіти, а мережа закладів дошкільної освіти становить 84 заклади.

picture

Доступність житла на Оболоні

У вказаному районі ціна на однокімнатні квартири на первинному ринку нерухомості становить від 1000 до 3500 доларів за м2

На вторинному ж ринку нерухомості у столиці вартість однокімнатних квартир в Оболонському районі коливається від 1600 до 4600 доларів за квадратний метр. Також популярністю користуються трикімнатні квартири на Оболоні. Ціна на таке житло стартує від 119 тис. доларів за м2.

picture

Пам’ятки Оболоні

Варто зауважити, що "Оболонь" – це також назва славнозвісної сучасної корпорації з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінеральної води, яка розташована на Оболонському масиві. В 1980 році відбулося офіційне відкриття Київського пивзаводу, яке було приурочено до літніх Олімпійських ігор 1980 року. В сучасні дні українська "Оболонь" є однією з найбільших пивоварень у Європі.

Сучасна Оболонь славиться своїми зеленими зонами, зокрема парком "Наталка" з сучасним дизайном, Дніпровською прогулянковою набережною, дорогими та часто відвідуваними киянами з різних районів столиці храмами (наприклад, Храм Різдва Христового УПЦ або ж Свято-Покровський cобор УПЦ).

picture

Що "болить" мешканцям району?

Спілкуючись з місцевими жителями, з’ясувалося, що жителі Оболоні не скаржаться на рівень комунального комфорту (відсутність гарячої води тільки на 2 тижні влітку), рівень безпеки, на стан дитячих майданчиків або ж зелених зон на території вибраного масиву. Єдине, що їх турбує, – це якість оболонських тротуарів і доріг.

На жаль, спільною бідою для багатьох районів столиці є бруд і сміття на території прибудинкових, і не тільки, територій. 

Також нагальною проблемою є відсутність доступного паркінгу, адже чимало прибудинкових територій на Оболоні заполонили автомобілі. Однак місцеві жителі переконані, що саме цей район є одним із найбезпечніших і найкомфортніших для проживання у Києві.

З чого ж починалася історія Оболоні?

Якщо вірити українським словникам, то "оболонь" є народною назвою низинного заболоченого лугу, вкритого травою, або річковою заплавою з очеретом. Сучасний Оболонський, а колись Мінський район розташований на правому березі Дніпра, завдяки чому його назва є співзвучною і фактично має логічну асоціацію з місцевістю.

Оболонь стала частиною столиці заледве 50 років тому, коли в генеральному плані розвитку Києва з 1967 року було визначено створення нових "спальних" районів, серед яких опинилася і сучасна Оболонь. Саме в 1972-1980 роках на Оболоні було зведено один із найбільших житлових масивів Києва, забудований здебільшого 9- і 16-поверховими будинками. Тодішня особливість у забудові Оболонського району полягала в присутності у кожному мікрорайоні дитячого садочка, школи, продуктового магазину та навіть бювету.

До речі (це буде цікаво молодим киянам), раніше Оболонський район мав іншу назву – Мінський. У 1975 році утворилася нова адміністративна одиниця – Мінський район, який включав у себе житловий масив Оболонь. Однак вже у 2001 році району повернули його історичну назву.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гость

29 жовтня 2021, 14:52

Люблю этот район, я здесь выросла и прожила большую часть своей жизни. Однозначно, для меня это лучший район, в котором есть все. Но насчёт горячей воды, в статье, наверное, неудачно пошутили. С горячей водой здесь проблема в течении всего года. Практически каждый месяц - два, вода пропадает в среднем на неделю. На некоторых улицах горячей воды нет начиная с июня и по сей день (29 октября). Наверное именно поэтому проблемы с дорогами и пешеходными зонами - коммунальщики испещерли все. Проблем с парковкой не вижу. Есть проблема с владельцами тс. Парковки на половину пустые, но там же надо платить, и так как на машину заработали, а на парковку нет, то автолюбители предпочитают оставлять свою прелесть на обозрение всем жителям домов, в которых они живут. Удобство одних, превыше удобства других. Реально очень жду, когда во дворах сделают платную парковку.

Антон

29 жовтня 2021, 14:42

А жить в поле с постоянными ветрами на Оболони это вообще пустяк?) Голосеево рулит!)))

Володимир

29 жовтня 2021, 13:55

Цена на такое жилье стартует от 119 тысяч долларов за м2. Далі не читав

Елена

29 жовтня 2021, 13:31

Ну, всё- теперь такой вымечтанный памятник борщу (очередная забава, для отмывания денег, педальки) точно всунут у нас! "...Район очень озеленен. Зеленые насаждения здесь занимают 2615 га (23% общей площади)",- и сей факт очень удручает городскую администрацию- видимо поэтому так щедро раздаются разрешения на застройку зелёных зон мафами! И, даже если убрали тот, что стоял раньше, и обнаружили зацементированный газон, то его, газон, не восстанавливают, а цементируют рядом и возводят новое "архитектурное чудо"! И нет, отсутствие горячей воды не только летом 2 недели: очень часто отсутствует вода совсем...без предупреждения! "Именно в 1972-1980 годах на Оболони был возведен один из самых больших жилых массивов Киева, ... особенность в застройке Оболонского района заключалась в присутствии в каждом микрорайоне детского сада, школы, продуктового магазина и даже бювета.",- эта особенность тоже очень "муляла" новым "градостроителям". Поэтому, не взирая на солидный возраст коммуникаций, их изношенность( ведь за 50 лет их никто не менял, в своем большинстве!), при строительстве новых домов не заморачивалась ни школами, ни садиками, ни полик-ми, а коммуникации подключали к тем, что не рассчитаны на такое соседство, что привело к учащению аварий! Но и на этом не останавились: перед многими домами большие газоны с клумбами и детскими, спортивными площадками- не порядок! столько столичной земли "пропадает даром"! И, уже не единожды, на эти газоны, прямо перед окнами жилых домов, стараются впихнуть многоэтажки, которые не только вид из окон испоганят, но и сам район превратят в трущебы!... Зато "инвалидные" гаражи никто не трогает( представляете СКОЛЬКО должно быть инвалиду, который уже будучи "очень взрослым", а часто и участником Второй мировой, которому дали разрешение!), а среди этих гаражей так любят "забавляться" наркоманы и пр.маргиналы- прикрыты от "посторонних глаз со всех сторон! Да и готовое отхожее место всегда под рукой!... Отдельная, новая тема: пробки- на пол-района!... Поэтому "памятник борщу" оболонцам просто "необходим!

Дмитрий

29 жовтня 2021, 10:13

Также популярностью пользуются трехкомнатные квартиры на Оболони. Цена на такое жилье стартует от 119 тысяч долларов за м2. Повторюсь, указано: 119 000$ за м2 Простите, сколько стоит тогда 3-х комнатная квартира???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися