На кожній другій АЗС Києва виявляють порушення законодавства: подробиці

Сьогодні вже розпочато і проводяться перевірки на 68 об’єктах АЗС

Рішення різко підняти вартість пального на АЗС через зняття регулювання цін порушує законодавство. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "УНН" зробив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

Через те, що Кабмін зняв регулювання цін на пальне, його вартість значно зросла, подекуди навіть на 30-40%.

"Сьогодні працюють моніторингові групи, які проводять заходи державного контролю, бо при знятті регульованої ціни АЗС повинні поступово піднімати ціни, а не одразу. Тому це порушення чинного законодавства", - заявив у коментарі виданню Рубан.

Держпродспоживслужба зараз виявляє такі випадки як надмірний залишок заробітків АЗС. Потім відповідні органи будуть займатися видачею ліцензії, яка матиме на меті її позбавлення стосовно АЗС, які порушили закон.

"Сьогодні вже розпочато і проводяться перевірки на 68 об’єктах АЗС. Порушення фіксуються у кожної другої за відсутності декларації. Наявність декларації за чинним законодавством передбачає перед початком підйому цін на соціально-значущі товари, до яких відноситься паливо, декларувати наміри про підняття ціни, а не одразу її піднімати на 30%", - повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві та передмісті подорожчав проїзд: які тепер ціни. За словами голови Асоціації перевізників Києва та Київської області, головна причина, чому подорожчав проїзд, - дефіцит пального. Саме це спричинило зменшення кількості рухомого складу на 50%.

Також "Коментарі" писали, що на Київщині в полі знайшли уламки некерованої авіаракети: у ДСНС повідомили подробиці. У повідомленні ДСНС зазначається, що після виявлення уламків некерованої авіаційної ракети викликали піротехнічну службу Мобільного рятувального центру ДСНС України, щоб надалі знищити вибухонебезпечний предмет.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися