На Київщині затримали чоловіка, який обдурив з евакуацією з Маріуполя: через шахрая люди загинули

Чоловік з Київщини взяв гроші за евакуацію маріупольців, але нічого не зробив

Жителю Броварів Київської області повідомлено про підозру в шахрайстві. Чоловік залишив людей у небезпеці під час воєнних дій: обіцяв допомогти евакуювати з Маріуполя, але, отримавши гроші, нічого не зробив. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській прокуратурі. 

Відповідно до однієї із статей УКУ, чоловіку загрожує до восьми років ув'язнення. 

"Згідно з матеріалами досудового розслідування, у березні 2022 року 28-річний житель Броварів представився потерпілій волонтером. За 10 тисяч гривень зловмисник пообіцяв вивезти батьків жінки з Маріуполя, який тоді постійно зазнавав обстрілів. 15 березня 2022 року, отримавши від громадянки гроші, підозрюваний так і не евакуював маріупольців і не збирався цього робити", - повідомили правоохоронні органи.

Також у поліції зазначили, що 20 березня 2022 року через дії підозрюваного, його обіцянки й зволікання люди, який він мав евакуювати, загинули під обстрілами в Маріуполі.

"Згідно з матеріалами досудового розслідування, у березні 2022 року 28-річний житель Броварів представився потерпілій волонтером. За 10 тисяч гривень зловмисник пообіцяв вивезти батьків жінки з Маріуполя, який тоді постійно зазнавав обстрілів. 15 березня 2022 року, отримавши від громадянки гроші, підозрюваний так і не евакуював маріупольців і не збирався цього робити", - йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру, і його тримають під вартою.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині вже виявили майже 1300 тіл убитих росіянами цивільних. Також голова поліції Київської області повідомив, що в Київській області досі щоденно виявляють цивільних, яких закатували російські військові. 

Також "Коментарі" писали, що в Київській області ввели додаткові обмеження: що заборонили. У межах прикордонних територій Київщини запроваджують додаткові тимчасові обмеження з 24 травня. Нові заборони стосуються, насамперед, Вишгородського району, що знаходиться в 5 кілометрах від північного кордону України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися