Киянину, який закликав розстрілювати полонених українців, повідомили підозру

Підозрюваний вважав за необхідне висадку ворожого десанту в Києві для окупації столиці

Мешканець Києва й колишній військовослужбовець підтримував війну Росії проти України й закликав розстрілювати полонених українських громадян. Наразі чловіку повідомлено про підозру. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Офісі генерального прокурора України.

У повідомленні зазначається, що підозрюваний вів акаунти в соціальній мережі "Однокласники" й декількох проросійських Телеграм-каналах. Житель Києва публікував там дописи, де виправдовував війну Росії проти України.

"Він вів переписку з колишніми колегами з окупованих територій. Чоловік стверджував, що полонених українців потрібно розстрілювати, і вважав за необхідне висадку ворожого десанту в Києві для окупації столиці", - йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру в скоєнні правопорушення за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України  за заперечення збройної агресії РФ проти України. Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді ув'язнення до 5 років. Наразі триває досудове слідство.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині вже виявили майже 1300 тіл убитих росіянами цивільних. Також голова поліції Київської області повідомив, що в Київській області досі щоденно виявляють цивільних, яких закатували російські військові. 

Також "Коментарі" писали, що в Київській області ввели додаткові обмеження: що заборонили. У межах прикордонних територій Київщини запроваджують додаткові тимчасові обмеження з 24 травня. Нові заборони стосуються, насамперед, Вишгородського району, що знаходиться в 5 кілометрах від північного кордону України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися