ДБР завершило слідство щодо незаконної приватизації держмайна у центрі Києва на 80 млн грн: подробиці

Обвинувальний акт скеровано до суду

Державне бюро розслідувань повідомило про завершення досудового розслідування кримінального провадження, що стосується незаконної приватизації нерухомості в центрі столиці загальною сумою 80 мільйонів гривень. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву ДБР зробило на своєму каналі в Телеграмі.

“Слідчі ДБР завершили досудове розслідування кримінального провадження щодо незаконної приватизації нерухомості у центрі Києва. В оборудці обвинувачуються колишній директор держпідприємства, яке входить до сфери управління Національного космічного агентства та ексзаступник голови Фонду держмайна. Обвинувальний акт скеровано до суду”, - йдеться в повідомленні ДБР.

У ДБР зазначають, що в ході досудового слідства було встановлено, що підприємство володіло нежитловим приміщенням в Печерському районі Києва. Однак приміщення, яке було на балансі підприємства, не підлягало приватизації і було передано незаконно у 2011 році у власність.

Державне бюро розслідувань повідомило, що завідомо було внесено організаторами недостовірні відомості в договір купівлі-продажу. Організатори також підробили звіт про використання грошей, які отримали від незаконного відчуження.

Загалом Україна через зловмисників втратила майно на понад 80 млн гривень.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві виявили шкідливу дитячу суміш, яка викликає отруєння. У Києві відкликали дитячі суміші через спалах харчової інфекції.

Також "Коментарі" писали, що в ботанічному саду в Києві знайшли чотири снаряди: у КМВА повідомили подробиці. У Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка в Києві піротехніки знайшли чотири снаряди ще часів Другої світової війни. Також у КМВА заявили, що снаряди знайшли за вісім метрів до пішохідної доріжки. Наразі в ботанічному саду продовжують проводити обстеження, щоб гарантувати відвідувачам повну безпеку.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/2525


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися