Розпочато досудове розслідування в справі масової загибелі собак у притулку в Бородянці: подробиці

Було створено комісію для проведення службового розслідування

Зоозахичники виступили із звинуваченнями директорки КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" Наталії Мазур. Майже місяць собаки з Бородянки були зачинені в клітках без їжа та води. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили на Фейсбук-сторінці громадської організації UAnimals.

У повідомленні організації зазначається, що розслідування розпочали після того, як міжфракційне об’єднання “Гуманна країна” колективно звернулося до Головного управління національної поліції Києва і висунуло вимогу провести розслідування й притягнути до відповідльності винних у трагедії.

Громадська організація повідомила, що створили комісію для проведення службового розслідування. За його результатми й буде ухвалено рішення.

“Загибель тварин з притулку у Бородянці ми запам’ятаємо як прояв байдужості та жорстокості до тих, хто мав знайти прихисток та допомогу у закладі. Майже місяць 480 собак залишалися зачиненими в клітках без їжі та води. Керівництво покинуло своїх підопічних на жахливу смерть, більшість тварин загинуло від голоду та зневоднення. Наталія Мазур й надалі продовжує працювати з собаками, ніби забувши про трагедію, що сталася з її підопічними два місяці тому. Але люди, які вчинили так один раз, можуть покинути тварин на смерть і вдруге”, - повідомили в UAnimals.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Київській ОВА повідомили пріоритетне завдання у відновленні області. Наразі пріоритет у відновленні Київської області надається транспортній інфрастуктурі, яка була пошкоджена в результаті бойових дій.

Також "Коментарі" писали, що в ботанічному саду Гришка, де нещодавно знайшли снаряди, тепер можна відпочивати. Ботанічний сад імені Гришка в Києві відновив свою роботу з 28 травня. Фахівці перевірили територію на вибухонебезпечні предмети й засвідчили, що парк безпечний для відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися