Після одного з обстрілів Києва український моряк підтопив яхту російського олігарха

Що відомо про цей епізод та чи покарали українця

У лютому після одного з обстрілів Києва ворожими ракетами український моряк Тарас Остапчук підтопив яхту російського олігарха, якого вважає причетним до співпраці з окупантами. Як це було, розповіли під час національного телемарафону, передають "Коментарі".

Український 55-річний моряк Тарас Остапчук підтопив судно на початку повномасштабного російського вторгнення після ворожого обстрілу багатоповерхового будинку у Києві. Тоді у будівлю на вулиці Лобановського в столиці влучила російська ракета. За словами чоловіка, так він помстився російському олігарху Олександру Міхеєву за війну. Яхта знаходилася на причалі в іспанській Майорці та належить керівнику "Рособоронекспорту". Раніше українець працював на яхті матросом.

"Я прийшов на яхту, відкрив засови й вода почала поступати в машинне відділення, а там — і в пасажирський трюм. Прислали рятувальників, які привезли великий насос, вони зупинили водотечу", — згадує Тарас.

Після підтоплення яхта зазнала незначних пошкоджень, а українця затримала поліція. Офіційної реакції від власника судна не було. "Суд визнав, що шкоди іспанській стороні нанесено не було, тому вони не вважають мене винним і не будуть мене затримувати", — повідомив моряк.

Місяць тому Тарасу Остапчуку повідомили, що справу з підтопленням яхти керівника "Рособоронекспорту" закрили, а українець пішов служити до Збройних Сил України. Зараз чоловік ремонтує техніку української армії, вірить у перемогу в війні з РФ та планує повернутися на флот, де служив майже 40 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за сто днів повномасштабної війни Росії проти України по Києву влучило 28 ворожих ракет. Від цих бомбардувань у столиці загинуло 95 мирних громадян, серед яких четверо дітей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися