СБУ викрила киянина на створенні 20 проросійських ЗМІ: подробиці

Чоловіка курували спецслужби країни-агресора

Працівники Служби безпеки України разом із департаментом кібербезпеки затримали жителя Києва, який створив 20 проросійських онлайн-медіа в Україні. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Службі безпеки України.

"Його курували спецслужби країни-агресора, щоб за допомогою пропаганди максимально поширити ідеї "русского мира" в нашій державі. Їхня кінцева мета – наростити проросійські настрої серед українців. Для цього киянину поставили завдання створити понад 20 інтернет-ЗМІ. У них регулярно виправдовували збройну агресію рф та глорифікували її учасників", - повідомили в СБУ.

На цих онлайн-ЗМІ поширювали неправдиву інформацію, де дескредитували Збройні сили України. Згідно з даними Служби безпеки України, загальна аудиторія цих ЗМІ складала більше ніж 2,2 мільйона користувачів щомісяця.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу - виготовлення і поширення матеріалів, у яких виправдовується, визнається правомірною або заперечується збройна агресія Росії проти України. Згідно з цією статтею, чоловіку загрожує ув'язнення на строк до п'яти років.

Як повідомляли раніше "Коментарі", зі Славутича до Чернігова запустили додаткові електрички. Нові приміські поїзди курсуватимуть щоденно за маршрутом Чернігів — Славутич — Чернігів з 7 червня. З Чернігова електричка відправлятиметься о 8:05, прибуття до Славутича о 9:05. У зворотному напрямку, зі Славутича, відправка о 9:20, прибуття до Чернігова о 10:20.

Також "Коментарі" писали, що в Києві арештували майно російського підприємства на 150 млн грн. У Києві в рамках кримінального провадження заарештували та передали в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) майно підприємства, яким володіє російські бізнесмени.

Читайте на порталі "Коментарі": у Макарові, Бородянці та Димері відкриють консультаційні центри. У центрах можна буде отримати інформаційну та методичну допомогу з питань відновлення життєдіяльності селищ. В центрах працюватимуть профільні спеціалісти Київської обласної військової адміністрації та територіальної громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися