У Києві арештували майно російського підприємства на 150 млн грн

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві в рамках кримінального провадження заарештували та передали в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) майно підприємства, яким володіє російські бізнесмени. Про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Під час слідства правоохоронці встановили, що в підприємстві, що спеціалізується на продажі сільгосптехніки та додаткового обладнання, директором та кінцевим бенефіціарним власником є російські бізнесмени. Відтак на території підприємства вилучили 26 одиниць транспортної техніки на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.

Також заарештовано земельну ділянку площею п’ять гектарів вартістю у шість мільйонів гривень та комплекс будівель загальною площею 6 тисяч квадратних метрів вартістю 120 мільйонів гривень. Усе майно наразі передано в управління АРМА. Загальна вартість заарештованих активів становить понад 150 мільйонів гривень. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, як у Києві провели масштабну спецоперацію щодо шпигунів та наркодилерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися