5 років ув'язнення за лайк: у Києві судитимуть чоловіка, який в "Однокласниках" співчував Росії і "ДНР"

Зі свого профілю чоловік у соцмережах вподобав проросійські матеріали

У Києві суд виніс вирок 58-річному чоловіку за лайки проросійських постів в "Однокласниках".  Також звинувачений має сплатити 10 тис 948 гривень за проведення експертизи. Як повідомляють "Коментарі", про це пише "Судовий репортер".

58-річний киянин поширював матеріали з підтримкою російських військових, які взяли участь у війні РФ проти України, використовуючи при цьому заборонену в Україні соціальну мережу "Однокласники". Зі своєї сторінки в соціальній мережі чоловік вподобав такі матеріали:

фотографія командира незаконного збройного формування "Спарта" ДНР Володимира Жоги з написом: “Вечная память герою! Командир отдельного разведывательного батальона “Спарта” гвардии полковник Владимир Жога “Воха” получил смертельное ранение, обеспечивая выход из Волновахи  мирных жителей 05.03.22";

відеозапис, який називається "Памяти Вохи" із текстом "Вечная память герою! Жога Владимир Артёмович, позывной Воха";

зображення ракетного комплекса "Тополь-М" із написом "Мне все равно, где вы и сколько вас. Тополь М";

картинка, на якій зображені військовослужбовці армії РФ з написом: "Мы поддерживаем нашу Армию! Наши герои! Наши защитники! Наша гордость!  Наши бойцы".

Шевченківський районний суд Києва виніс чоловіку вирок за за ч.2 ст. 436-2 КК України "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників".

Чоловіку загрожує позбавлення волі строком на п'ять років.

Як повідомляли раніше "Коментарі", СБУ викрила киянина на створенні 20 проросійських ЗМІ. Працівники Служби безпеки України разом із департаментом кібербезпеки затримали жителя Києва, який створив 20 проросійських онлайн-медіа в Україні.

Також "Коментарі" писали, що в Києві арештували майно російського підприємства на 150 млн грн. У Києві в рамках кримінального провадження заарештували та передали в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) майно підприємства, яким володіє російські бізнесмени.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иван

7 червня 2022, 18:32

Нужно, чтобы не просто "сидел", а зарабатывал на своё содержание (с учётом конфискации части заработка для покрытия нанесённого убытка): на сколько заработал - так и содержать!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися