Ракетний обстріл ДВРЗ: в "Укрзалізниці" повідомили стан обстріляного заводу

Під час Другої світової війни підприємтство зруйнували німецькі загарбники

Після ворожого ракетного обстрілу Дарницького вагоноремонтного заводу 5 червня кілька цехів підприємства вже неможливо відремонтувати. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в "Укрзалізниці".

"Завод вже пережив одне відродження: збудоване у 1935 році, ще до Другої світової війни підприємство зруйнували німецькі загарбники. Але вже у 1943 року почалось його відновлення. Історія повторюється: після ракет, випущених Росією, завод частково зруйновано – декілька цехів уже не підлягають ремонту", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

В "Укрзалізниці" заявили, що завод протягом 87 років ремонтував і виготовляв вантажні вагони, у яких перевозили тільки цивільну продукцію, зокрема руду, щебінь, вугілля. У 2022 році планували осовоєння виробництва зерновозів, щоб перевозити український врожай. 

"Натомість Росія побачила у цивільному заводі загрозу та вигадала фейк – там ремонтується військова техніка. Понад півсотні іноземних та українських ЗМІ на власні очі переконалися – жодної військової техніки на заводі не було", - зазначили в "Укрзалізниці".

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині судитимуть чоловіка, який здав учасників місцевої самооборони окупантам. У ході розслідування було встановлено, що підозрюваний ще на початку війни Росії проти України приєднався до ініціативи інших мешканців села Перемога Броварського району у створенні загону самооборони.

Також "Коментарі" писали, що СБУ викрила киянина на створенні 20 проросійських ЗМІ. На цих онлайн-ЗМІ поширювали неправдиву інформацію, де дескредитували Збройні сили України. Згідно з даними Служби безпеки України, загальна аудиторія цих ЗМІ складала більше ніж 2,2 мільйона користувачів щомісяця.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві створили мурал із знаменитим псом Патроном. Відомо, що на території парку Відрадний художники Віталій Гідеван та Олена Нойна закінчили створення великого муралу з псом Патроном, якого зобразили в іменному жилеті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися