Вимагали 2,5 млн за статус нардепа: у Києві затримали представників політичної партії

Сума першого траншу становила 50 тис доларів

У Києві правоохоронні органи затримали голову політичної партії й керівника її територіального осередку під час спроби шахрайським шляхом заволодіти грошами підприємця за його призначення на керівну посаду в районному осередку і надання подальшої підтримки в кар'єрі політика. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській прокуратурі.

"За даними слідства, голова політпартії, діючи у змові з очільником територіального осередку цієї ж партії, вимагали у підприємця передати їм 2,5 млн доларів США за включення його до "прохідної" частини списку політичної партії на виборах до ВРУ для отримання таким чином мандата народного депутата", - йдеться в повідомленні правоохоронних органів.

Підприємцю дали обіцянки за гроші призначити на посаду радника голови правління ПрАТ "Київводоканал", яка б стала для нього "успішним" початком кар'єри.

Згідно із схемою, кошти мали передати відповідно до графіку, який створив голова партії. Перший транш складав 50 тисяч доларів США.

Правоохоронним органам вдалося викрити посадовців під час отримання перших грошей.

"За процесуального погодження Печерської окружної прокуратури слідчі готують затриманим особам повідомлення про підозру та клопотання до суду щодо обрання запобіжних заходів. Санкція найбільш тяжкої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна", - заявив начальник слідчого управління поліції Києва Сергій Коновальчук.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Україна почала отримувати пакет допомоги $40 мільярдів від Байдена, — посольство США в Києві. Україна почала отримувати першу допомогу від Сполучених Штатів Америки у рамках пакету на 40 мільярдів доларів, який раніше затвердив президент Джо Байден. Відомо, що пряма підтримка у розмірі одного мільярда доларів прибула в Україну, найближчим часом очікується ще 7,5 мільярдів допомоги від США. За словами посла США в Україні Бріджіт Брінк, американці працюють над тим, щоб надати ще більшу економічну допомогу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


НАРОД

10 червня 2022, 14:27

В цій країні навіть під час війни корупція так зашкалює що навіть назву партії не кажучи вже про прізвища хероїв не називають!......

Українець

9 червня 2022, 12:38

Якої партії? Можна уточнить?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися