Перспективи розвитку ринку нерухомості в столиці: президент “Київміськбуду” повідомив подробиці

З 1 червня компанія відновила продаж квартир

Якщо російські окупанти не спробують знову атакувати Київську область, то столичний ринок нерухомості відновить розвиток, однок дуже мляво. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив президент "Київсміськбуду" Ігор Кушнір в інтерв'ю "Економічній правді".

Кушнір повідомив, що з початку літа компанія знову розпочала продаж квартир. Однак результати першого дня продажів виявилися надзвичайно низькими.

“В перший день – п’ять заявок та три продані квартири. В основному, квартири продаються в збудованих та зданих об’єктах… у порівнянні з “до 24 лютого” це “ні про що”. У стандартний день продавали у середньому 20 квартир на день“, - повідомив президент “Київміськбуду”.

Що стосується прогнозу щодо продажу квартир, то Кушнір заявив, що все залежить від кінця війни й того, чи зайдуть російські військові знову в Київську область.

“Західні регіони розвиваються, будуються, бо люди розуміють: на захід від Житомира бойові дії не ведуться, грубо кажучи. І то там продажі сильно просіли, люди бояться вкладати гроші, бояться купувати. Війна триває, отже, є ризики руйнувань, ризики недобудов, люди потихеньку закінчуються гроші, падає дохід“, - зазначив Кушнір.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Україна почала отримувати пакет допомоги $40 мільярдів від Байдена, — посольство США в Києві. Відомо, що пряма підтримка у розмірі одного мільярда доларів прибула в Україну, найближчим часом очікується ще 7,5 мільярдів допомоги від США. За словами посла США в Україні Бріджіт Брінк, американці працюють над тим, щоб надати ще більшу економічну допомогу.

Також "Коментарі" писали, що патрульні нагадали українцям правила безпеки біля водойм. Зокрема у патрульні нагадали, що відпочивати дозволено тільки на спеціально обладаних пляжах. Патрульні наголосили, що пірнати у воду не можна в незнайомих місцях. Також радять не запливати далеко й ніколи не купатися наодинці, особливо якщо не впевнений у своїх силах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися