У Києві оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки: у КМДА нагадали про заборони

Існує значна небезпека не лише для громадян, але й для вогнеборців

Під час воєнного стану в Києві заборонено відвідувати ліси й зелені зони, що знаходяться за межами житлових масивів. Окрім цього, на території України діє заборона палити сухостій. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"У столиці вже справжнє літо. Щодня – спека. Синоптики ж попереджають що 14-15 червня у столиці надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - заявив Поворозник.

Також перший заступник голови КМДА зазначив, що в лісах можуть бути вибухонебезпечні предмети, адже частина цих територій була зоною бойових дій. Це створює значні ризики як для громадян, так і для вогнеборців під час пожежі.

Окрім цього, на території України заборонено спалювати сухостій. За порушення передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", під Києвом з’являться меморіал жертв окупації та маршрути пам’яті війни. Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів й очільниця управління туризму КОВА Анна Куценко побували в населених пунктах Київської області, які найбільше постраждали від окупантів. Зокрема делегація відвідала Бородянку, побачила на власні очі зруйнований житловий сектор Ірпеня й місця масового поховання мирних мешканців Бучі, убитих російськими військовими.

Також "Коментарі" писали, що столичний бізнесмен наживався на продажі військової амуніції та гуманітарки. Для зберігання гуманітарної допомоги бізнесмен орендував у Києві склад, з якого систематично привласнював товари, що потім продавав. Правоохоронці задокументували продаж продуктів на суму понад 500 тисяч гривень. Підприємця затримали та повідомили про підозру у скоєнні злочину триває слідство та вирішується питання про арешт цього бізнесмена.

Читайте на порталі "Коментарі": "Укрзалізниця" запустила з Києва поїзди до Житомира та Черкас: розклад.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися