Під Києвом з’являться меморіал жертв окупації та маршрути пам’яті війни: подробиці

Наразі готується концепт розбудови меморіальних комплексів та музеїв

У Київській області розробляється концепт для створення меморіалу жерт російської окупації й туристичних маршрутів пам’яті війни. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській обласній державній адміністрації. 

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів й очільниця управління туризму КОВА Анна Куценко побували в населених пунктах Київської області, які найбільше постраждали від окупантів.

Зокрема делегація відвідала Бородянку, побачила на власні очі зруйнований житловий сектор Ірпеня й місця масового поховання мирних мешканців Бучі, убитих російськими військовими.

Зараз триває підготовка концепту розбудови меморіальних комплексів та музеїв, які будуть присвячені жахливим подіям окупації Київської області російськими військовими. 

"Київщина одна з перших постраждала від навали загарбників. Те, що коїли в області рашисти, повинен знати весь світ. Це жахлива правда, та її має знати кожен. Ми повинні показати всім, якою ціною виборюється свобода та наше бажання жити в незалежній Україні", - йдеться в повідомленні Київської обласної державної адміністрації.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві часто чутно вибухи: у військовій адміністрації пояснили причину. У Київській області тривають роботи з розмінування деокупованих територій. Вибухи через розмінування особливо чутно жителям правого берега столиці.

Також "Коментарі" писали, що комісія ООН із розслідування воєнних злочинів відвідала Київщину. Спільно з керівником Національної поліції Київської області Андрієм Нєбитовим та головним слідчим регіону Віктором Луговим провели робочу зустріч із міжнародними експертами та владою Ірпеня щодо механізмів документування воєнних злочинів росіян та фактів порушення країною-терористом прав людини.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві під час пожежі у багатоповерхівці загинула людина. За даними відомства, пожежа сталася близько другої години ночі у багатоповерхівці в Святошинському районі Києва. На вулиці Академіка Єфремова, 3 пожежа сталася на четвертому поверсі дванадцятиповерхового житлового будинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися