У ЗСУ розповіли, звідки і чим Росія ударила по Києву

Тип ракет, якими обстріляли Київ, один із найдорожчих на озброєнні російської армії

Обстріл Києва сьогодні вранці 26 червня здійснили з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, якими завдали удару по Київщині сьогодні, це ті бомбардувальники, які в районі Каспійського моря, Астрахані, вони звідти злітають. На озброєнні у них основні ракети, які вони звідти по нас запускають, Х101 Вона може летіти на відстань до 5,5 тис. км. Тобто, бомбардувальникам залітати до нас абсолютно необов’язково, їм треба просто злетіти, вийти на бойовий курс і випустити ракети. Таких ракет було випущено від 4 до 6 сьогодні. Власне, наша ППО спрацювала, частину ракет збито. Є підтвердження про одну, уламки іншої шукають”, - заявив Ігнат.

Як повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ, тип ракет, якими сьогодні обстріляли Київ, є одним із найдорожчих у російської армії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві ракета влучила у багатоповерхівку: під завалами є люди. Уранці 26 червня ворожа ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок у Шевченківському районі Києва, унаслідок чого постраждали люди, а частина досі знаходиться під завалами. У ДСНС зазначили, що повідомлення про пожежу в Шевченківському районі Києва надійшло о 06:29. На місце події одразу ж прибули рятувальники. Пожежа сталася в 9-поверховому будинку, у якому через ракету частково зруйновані верхні поверхи. 

Також "Коментарі" писали, що на Троєщині вщент згоріла станція техобслуговування. Гасіння пожежі ускладнювало відсутність протипожежного водопостачання. Рятувальники були вимушені організовувати підвоз води. Внаслідок пожежі згоріла СТО та пошкоджено два поруч розташованих автомобіля. Жертв та постраждалих немає.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві шахрай продав волонтерам неякісні бронежилети. За даними правоохоронців, по допомогу до поліції звернулися волонтери у травні цього року. Вони повідомили, що у столиці налагодив торгівлю сумнівними бронежилетами невідомий чоловік. Куплені волонтерами бронежилети відправили на експертизу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ДНР

26 червня 2022, 14:34

Брехня,это вы сами себя обстреливаете.А может кондиционер взорвался?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися