Дим над Дарницею розсіявся: звалище вдалося загасити

Складність ліквідації пожежі полягала в тому, що вогонь перекинувся на торфянники

Рятувальники впоралися з масштабним загорянням в Дарницькому районі столиці. Два дні працівники пожежних служб працювали над ліквідацією тління. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Для боротьби з вогнем було задіяно 7 одиниць техніки та 26 чоловік. Складність обстояла в тому, що зі звалища на Ревуцького, 41, де сталася пожежа, вогонь перекинувся на торфовища. Через це останні дні над Києвом стояв густий смог, жителі скаржилися на запах гару, а роботи у пожежників порядком додалося. Зокрема, в повідомленні прес-служби ДСНС згадується, що 21 вересня було зафіксовано максимальну площу поширення пожежі, яка склала приблизно два квадратних кілометри. Вогонь заливали водою з пожежних машин і закидали землею, яку підвозили екскаваторами.

Нагадаємо, що спалах відбувся 20 вересня о 12:45. Спочатку горіло близько 500 квадратних метрів. Однак, на наступний день пожежа перекинулася на торфовища, і частина Києва занурилася в такий густий дим, що дітям забороняли йти в школу, а з вікон верхніх поверхів розгледіти що-небудь крім сірої пелени було просто неможливо.

Як повідомляв портал "Коментарі", аномально спекотна погода викликає високу пожежну небезпеку. Так, згідно з інформацією рятувальників, з 24 по 30 липня  пожежні підрозділи Київського гарнізону зробили 202 виїзди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися