Судитимуть зрадника, який ​допомагав російським загарбникам у Бучі

Обвинувачений також проводив проросійську пропаганду серед жителів окупованого міста

Мешканець Бучі під час окупації Київської області перейшов на бік російських військових. Зокрема чоловік надавав ворогу інформацію щодо обстановки в місті, а також супроводжував окупантів під час патрулювання. Як повідомляють "Коментарі", про це пише Офіс генпрокурора України в Телеграмі.

"Він надавав інформацію військовим підрозділам РФ про обстановку в окупованому місті і супроводжував їх під час патрулювання. Також обвинувачений знаходив для ворога вигідні вогневі позиції з метою їх облаштування та подальшого знищення військовослужбовців Збройних Сил України. Обвинувачений проводив проросійську пропаганду серед жителів окупованого міста, здійснював психологічний та фізичний вплив на місцевих мешканців, щоб придушити можливий опір з їхнього боку військовослужбовцям збройних сил країни-агресора", - повідомили в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування вже завершили. Наразі скерували обвинувальний акт до суду стосовно жителя Бучі за вчинення державної зради.

Як повідомляли раніше "Коментарі", головна ціль Росії зараз - зламати опір Украни: експерт розповів, як працює російська дезінформаційна машина і як ми можемо їй протистояти. В українському інформаційному просторі дедалі частіше поширюється інформація про те, що з території Білорусі готується наступ на північ України, зокрема й Київську область. Із якою метою Росія використовує такі меседжі у своїй інформаційній кампанії, як працює пропагандистська російська машина, як розпізнати дезінформацію і протидіяти фейкам? На ці актуальні питання, які наразі хвилюють українське суспільство, відповів комунікаційник, політичний аналітик Олександр Солонько.

Також "Коментарі" писали, що в Києві створили карту перейменування вулиць із поясненнями: подробиці. На карті розмістили результати роботи експертної комісії з обґрунтуваннями, чому топоніми було перейменовано. На карті можна знайти окремий пункт вулиці, які раніше пройшли через процедуру розгляду експертної комісії, але не проголосовані Київрадою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися