На Запоріжжі загинув спецпризначенець з Бучі Антон Соловйов - "був взірцем мужності та стійкості"

Він неодноразово прикривав своїх бойових товаришів та свого командира

У ході виконання бойового завдання, захищаючи Україну від російських окупантів біля Запоріжжя, героїчно загинув командир відділення роти спецпризначення Сил Спеціальних Операцій, мешканець Бучі Антон Соловйов. Як повідомляють "Коментарі", про це написав у своєму Фейсбуці міський голова Бучі Анатолій Федорук.

“Він був взірцем мужності та стійкості. Неодноразово прикривав своїх бойових товаришів та свого командира.  Антон також був командиром однієї з груп спротиву, яка діяла в Бучі під час російської окупації в лютому-березні. Завдання, які він виконував, наближали звільнення нашого міста від окупантів“, - повідомив Федорук у соцмережі.

Мер Бучі зазначив, що церемонія прощання із захисником відбудеться 6 липня о 14:00 у місті Бучі на Алеї Героїв.

Як повідомляли раніше "Коментарі", випускниця київського університету здобула медаль Філдса — найвищу відзнаку для математика у світі. Марина стала другою жінкою в історії, яка отримала цю нагороду, і другою представницею від України після Володимира Дрінфельда. Нагорода складє 15 тисяч канадських доларів, а медаль - це найпрестижніша нагорода для математиків, яка прирівнюється до Нобелівської премії.

Також "Коментарі" писали, що у Києві розпочали епідеміологічне розслідування через ботулізм. За даними відомства, випадок захворювання на ботулізм у Києві сьогодні, 5 липня, підтвердили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб. Фахівці державної установи зафіксували випадок ботулізма у Дарницькому районі столиці.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві шахраї вкрали 40 тисяч євро за допомогою дрону. Слідство встановило, що 34-річний мешканець Києва змовився ще з двома чоловіками щодо схеми "заробітку" на обміні валют. Учасники злочинного угрупування розмістили в інтернеті оголошення. Клієнтам пропонували обмін валюти за вигідним курсом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися