На Оболоні в Києві відключать кілька бюветів, бо немає кому пити воду: адреси

Забір води став занадто малим, що призводить до постійного забруднення свердловини

Після того, як була запущена робота бюветів в Оболонському районі Києва в травні цього року і як були здійснені всі роботи для покращення якості води, у "Київводоканал" усе ж таки ухвалили рішення відключити бювети. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в СВКП "Київводфонд" у Фейсбуці.

Повідомляється, що бювети будуть відключені за такими адресами:

вул. Героїв Дніпра, 75

просп. Героїв Сталінграду 45

вул. Героїв Дніпра 22а

"Причина - багато людей покинули свої домівки та значно зменшилася кількість користувачів, занадто малий забір води, що призводить до постійного забруднення свердловини. А свердловина працює справно тільки за умови певної кількості забору води. В іншому випадку, вода в бюветі не відповідає вимогам ДСанПІН 2.2.4-171-10 "Гігієніічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною'', - йдеться в повідомленні.

У "Київводоканал" також зазначили, що, можливо, включать пізніше бювети, щоб проаналізувати динаміку ситуації. Однак наразі інформації про остаточні терміни відновлення роботи бюветів немає.

Як повідомляли раніше "Коментарі", випускниця київського університету здобула медаль Філдса — найвищу відзнаку для математика у світі. Марина стала другою жінкою в історії, яка отримала цю нагороду, і другою представницею від України після Володимира Дрінфельда. Нагорода складє 15 тисяч канадських доларів, а медаль - це найпрестижніша нагорода для математиків, яка прирівнюється до Нобелівської премії.

Також "Коментарі" писали, що у Києві розпочали епідеміологічне розслідування через ботулізм. За даними відомства, випадок захворювання на ботулізм у Києві сьогодні, 5 липня, підтвердили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб. Фахівці державної установи зафіксували випадок ботулізма у Дарницькому районі столиці.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві шахраї вкрали 40 тисяч євро за допомогою дрону. Слідство встановило, що 34-річний мешканець Києва змовився ще з двома чоловіками щодо схеми "заробітку" на обміні валют. Учасники злочинного угрупування розмістили в інтернеті оголошення. Клієнтам пропонували обмін валюти за вигідним курсом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися