На Київщині затримали жінку, яка здавала окупантам учасників АТО та бійців ТРО

Жінку завербували представники спецслужб РФ для проведення підривної діяльності

У Ворезлі, що на Київщині, правоохоронним органам вдалося затримати жінку, яка "здавала" російським окупантам захисників України. Також правоохоронцям вдалося запобігти витоку оборонної інформації щодо Києва. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Службі безпеки України у Фейсбуці.

"У Київській області затримано зрадницю, яка "здавала" окупантам адреси приміщень учасників АТО та бійців Терборони у селищі Ворзель. Також вона спільно з агресорами розграбувала житло місцевих жителів", - йдеться в повідомленні СБУ.

В СБУ зазначили, що досудове розслідування вже закінчили щодо агента РФ, який збирав розвіддані про оборону Києва й розміщення українських підрозділів.

"Зловмисника було затримано під час спроби передати секретну інформацію. Було встановлено, що його завербували представники спецслужб РФ для проведення підривної діяльності. Підозрюваний публічно закликав приєднуватися до окупантів і виправдовував їх злочини. Обвинувальний акт направлений до суду – йому загрожує до 15 років позбавлення волі чи довічне", - зазначили в СБУ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", випускниця київського університету здобула медаль Філдса — найвищу відзнаку для математика у світі. Марина стала другою жінкою в історії, яка отримала цю нагороду, і другою представницею від України після Володимира Дрінфельда. Нагорода складє 15 тисяч канадських доларів, а медаль - це найпрестижніша нагорода для математиків, яка прирівнюється до Нобелівської премії.

Також "Коментарі" писали, що у Києві розпочали епідеміологічне розслідування через ботулізм. За даними відомства, випадок захворювання на ботулізм у Києві сьогодні, 5 липня, підтвердили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб. Фахівці державної установи зафіксували випадок ботулізма у Дарницькому районі столиці.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві шахраї вкрали 40 тисяч євро за допомогою дрону. Слідство встановило, що 34-річний мешканець Києва змовився ще з двома чоловіками щодо схеми "заробітку" на обміні валют. Учасники злочинного угрупування розмістили в інтернеті оголошення. Клієнтам пропонували обмін валюти за вигідним курсом.

Джерело: https://t.me/SBUkr/4577


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися