У Києві шахраї знайшли новий спосіб обману пенсіонерів: як працює схема

У Києві шахраї знайшли новий спосіб виманювати у довірливих пенсіонерів гроші під час війни

У Києві з'явилася нова шахрайська схема, завдяки якій зловмисникам вдається виманювати у пенсіонерів немаленькі гроші під час війни. Як повідомляють "Коментарі", інформація про нову схему з'явилася у Фейсбук-спільноті "Наш дім - Березняки".

Повідомляється, що в Дніпровському районі Києва люди ходять по квартирам, представляючись працівниками "Київгазу", і збирають у пенсіонерів гроші на нібито новий газопровід. Шахраям вдалося отримати від літніх людей немалі гроші - від 500 до 3000 гривень з кожного.

Також шахраї займаються продажем "установки аварійної сигналізації" для газової плити.

"Мешканка мого будинку вже постраждала на 2500 тисячі. Я не встигла попередити. Звернулася в поліцію", - зазначила киянка у Фейсбук-спільноті. Саме вона й повідомила правоохоронним органам про схему аферистів.

У "Київгаз" підтвердили, що наразі жодних подібних робіт у столиці не проводять. А навіть якщо б і проводили, то це було б безкоштовно, без зборів грошей.

У мережі показали, як виглядав шахрай. У чоловіка було посвідчення на ім'я Ігоря Бурака. У "Київгаз" зазначили, що людини з таким іменем немає серед робітників компанії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві судитимуть комунальника, який "заробив" на благоустрою парку. У відомстві зазначили, що Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" після тендеру укладено низку договорів з приватним підприємством. У Дніпровському районі Києва підрядник мав виконати будівельні роботи з благоустрою парку "Перемога".

Також "Коментарі" писали, що в багатоповерхівці на Оболоні вщент згоріла квартира. Під час пожежі в квартирі знаходилась родина — жінка з чоловіком та дитина. Батьки вчасно відчули запах горілого, забрали дитину та покинули помешкання, викликавши рятувальників. Пожежу на площі десять квадратних метрів вдалося загасити за пів години. Вогнем пошкоджено меблі та особисті речі. Окрім того, через пожежу закопчені стеля та стіни квартири. Жертв та постраждалих немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися