У Бучі мешканці багатоповерхівки почали самостійно відновлювати свій будинок: без ремонту будівля зруйнується

Вогонь знищив дах і верхній поверх будинку. Люди втратили майно й житло.

Жителі одного з багатоповерхових будинків у Бучі самостійно почали ремонт, оскільки будівля поступово руйнується. 18 березня танк окупантів влучив у дах багатоповерхівки, у результаті чого вона загорілася. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила місцева мешканка Тетяна Ярова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Через атаку окупантів по багатоповерхівці 9 сімей опинилися без житла, а ще 60 не можуть повернутися додому.

Як повідомляють жителі будинку, через пожежу було повністю знищено дах будинку й верхні поверхи.  Спеціалісти пізніше визначили, що плити перекриття зазнали значних пошкоджень, і їх необхідно буде замінити.

Щоб врятувати майно від дощу хоча б якось, жителі багатоповерхівки накрили дах плівкою, однак вона зовсім не рятує. 

Також через пожежу було знищено всі комунікації на верхніх поверхах, які жителі будинку потім самостійо відремонтували. Наразі в багатоповерхівці проживає кілька родин, а всі інші чекають, коли буде відновлений дах.

"Тимчасове накриття, на жаль, не рятує навіть від дощу. Якщо до осені ми не збудуємо капітальний дах, будівля продовжить руйнуватися. Тобто часу у нас залишилося дуже мало", - наголосила Тетяна Ярова.

Як повідомляли раніше "Коментарі", 10 000 доларів за вплив на суддів: у Києві затримали колишнього народного депутата. Відповідно до даних слідства, колишній депутат вимагав від представника компанії неправомірну вигоду загальною сумою 10 тисяч доларів. За отримані гроші нардеп обіцяв здійснити вплив на суддів одного з районних столичних судів щодо рішення в цивільній справі.

Також "Коментарі" писали, що у КОВА розповіли про результати перевірки навчальних закладів Київщини на наявність укриттів для дітей. У Київській області продовжують перевіряти освітні заклади на наявність укриттів. Усього вдалося вже обстежити 322 дитячі садки області, серед яких 108 не має обладнаних укриттів, щоб захистити персонал і дітей. У повідомленні також зазначається, що перевірки тривають і в школах Київської області. 240 навчальних закладів уже мають готові укриття, а в 137 тривають роботи з їх облаштування.

Читайте на порталі "Коментарі": СБУ затримала на Київщині торгівців зброєю, які видавали себе за правоохоронців. Затримані чоловіки - жителі Київської області. Вони займалися незаконним продажем зброї й представлялися як працівники правоохоронних органів. У затриманих вдалося вилучити 13 автоматів АК-74 і приблизно 3000 патронів, які чоловіки планували продати за 20 тисяч доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися