Під Києвом триває гасіння торф’яних пожеж: що відомо (ОНОВЛЕНО)

Столицю знову накрив їдкий смог

У Бучанському та Вишгородському районах Київської області триває гасіння торф’яних пожеж. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної служби з надзвичайних ситуацій в регіоні та КМДА.

За даними рятувальників, напередодні вдалося загасити пожежі торф’яного настилу у селі Феневичі Іванківської громади Вишгородського району та у селі Романків Обухівського району. Триває гасіння торф’яних пожеж у селі Соснівка Вишгородського району на майже трьох гектарах території та у селі Михайлівська-Рубежівка Бучанського району. В мерії столиці радять киянам зачинити вікна і обмежити перебування на вулиці. 

Згідно оновленій інформації рятувальників триває ліквідація торф’яних пожеж у Київській області за такими локаціями:

·        Соснівка, площа горіння 2,75 га;

·        Михайлівська-Рубежівка, площа горіння 0,02 га;

·        Стоянка, пойма річки Ірпінь площа горіння 0,7 га.

·        Здвижівка, пойма річки Здвиж площа горіння 0,2 га окремими осередками;

·        Шибене, пойма річки Здвиж площа горіння 0,3 га окремими осередками.

Нагадаємо, днями через горіння торф’яників під Києвом у столиці спостерігалось сильне задимлення та значно погіршилась якість повітря. Кияни та мешканці Київської області масово звертались до рятувальників, щоб дізнатися про ситуацію. Надвечір неділі, 28 серпня, задимлення у Києві провокували два напрямки пожеж, де працювали рятувальники. Це Бучанський район у селі Стоянка, де виявили кілька осередків загорання торфу на загальній площі 0,6 гектарів, та Вишгород — тут горіли паливо-мастильні речовини та покришки на вулиці Кутузова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Подільському узвозі у Києві частково обмежили проїзд автотранспорту майже на два місяці через дорожні ремонтні роботи. З першого вересня на Подільському узвозі будуть оновлювати покриття у крайній правій смузі від вулиці Кирилівської до вулиці Овруцької (на підйом), а також ремонтуватимуть тротуари. Ремонтні роботи триватимуть до 20 жовтня. Рекомендовані маршрути об’їзду — дивіться за посиланням.

Читайте також та дивіться відео, як у Києві на огорожу у російського посольства встановили банер підрозділу ЗСУ.

Читайте также