У Києві обірвався ліфт з бригадою "Швидкої"

Щоб визволити медиків знадобилися рятувальники

У Дніпровському районі Києва обірвався ліфт, в якому були медики "швидкої", які їхали на виклик. Про це повідомляє Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва в Facebook. Інцидент стався на вулиці Літинської.

Пізно ввечері одна з мешканок викликала "швидку": жінка втратила свідомість, хрипить, піна з рота. За вказаною адресою медиків зустріла мати хворої і 10-річна дочка. Всі разом сіли в ліфт і почали підійматися на восьмий поверх. Раптом ліфт, діставшись до п'ятого поверху, почав стрімко падати вниз.

На щастя, як повідомляється, на другому поверсі спрацювала система аварійного гальмування, і ліфт зупинився.

На виклик до хворої жінки виїхала інша бригада медиків, яка і надала необхідну екстрену допомогу пацієнтці. Щоб дістати людей з аварійного ліфта, знадобилася допомога рятувальників.

Як повідомляв портал "Коментарі", в столиці з лютого 2020 року з роботи звільнилося 25% медиків. Про це журналістам "Громадського радіо" заявив голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту Київради Олег Гелевей.

За словами чиновника, лікарі йшли через низьку зарплату, яку вони отримували за лікування коронавірусних хворих. Медики отримували близько 15 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися