Вулицю у Києві перейменували на честь видатного українця

У Святошинському районі Києва перейменували вулицю

У столиці перейменовано вулицю Гаршина – на Василя Стефаника. Про це повідомляє Київська міська рада.

У травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Гаршина до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф або її сателітами. 

"Вулиця Гаршина була названа на честь російського письменника В. М. Гаршина. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 16 860 голосів, набрала пропозиція –  Василя Стефаника. Нова назва запропонована на честь українського письменника, майстра експресіоністичної новели, громадського діяча Василя Семеновича Стефаника", - йдеться у повідомленні.

У Києві перейменували ще понад десяток вулиць: перелік. Депутати Київради перейменували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Нові назви обирали кияни в застосунку "Київ Цифровий". Про це повідомляє Київська міська рада, пишуть "Коментарі".

У Києві демонтують пам'ятники Щорсу та Ватутіну. Про це повідомляють "Коментарі".

"Ватутіна і Щорса демонтують. Щойно завершилося засідання експертної "комісії з дерусифікації" при Міністерстві культури та інформаційної політики - я теж входжу до цієї комісії. І сьогодні ми прийняли рішення - вважати за необхідне демонтувати ці споруди-пам'ятники Щорсу і Ватутіну з виведенням з публічного простору і подальшою музеїфікацією", - написав керівник Центру дослідження політичних цінностей Олександр Доній.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися