У Києві демонтують пам'ятники Щорсу та Ватутіну

Пам'ятники демонтують із подальшою музеїфікацією

У Києві демонтують пам'ятники Щорсу та Ватутіну. Про це повідомив керівник Центру дослідження політичних цінностей Олександр Доній у Facebook.

"Ватутіна і Щорса демонтують. Щойно завершилося засідання експертної "комісії з дерусифікації" при Міністерстві культури та інформаційної політики - я теж входжу до цієї комісії. І сьогодні ми прийняли рішення - вважати за необхідне демонтувати ці споруди-пам'ятники Щорсу і Ватутіну з виведенням з публічного простору і подальшою музеїфікацією", - написав він.

Кияни активно долучилися до процесу декомунізації. Громадськість запропонувала демонтувати з публічного простору Києва 76 пам’яток і 168 пам’ятних знаків та елементів оздоблення, пов’язаних з історією та культурою росії та СРСР.  У зв’язку із цим органи місцевого самоврядування мають прийняти системні і зважені рішення.

"Вкотре наголошую, попри численні бюрократичні моменти і невідповідностей ми якнайшвидше хочемо завершити декомунізацію та дерусифікацію у столиці", - сказав заступник голови КМДА Володимир Прокопів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


юрий

10 листопада 2022, 11:31

Правильно. Вместо снесенных памятников комунистического прошлого нужно установить памятники всем воякам УПА во всех населенных пунктах Украины. Вот Бандера порадуется !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися