У Києві вчинили замах на херсонського журналіста: можливий «російський слід»

Журналіста Костянтина Риженка врятував бронежилет

У столиці невідомі напали зі зброєю на херсонського журналіста Костянтина Риженка, двічі здійснивши постріли йому у груди. Подробиці цієї надзвичайної події, яка сталася в Шевченківському районі столиці в ніч на 20 грудня, повідомив сам медійник у своєму Telegram-каналі, передає "Стопкор".

За словами Риженка, у ніч на вівторок, 20 грудня, він поїхав на метро на полігон, де, як зазначив журналіст, він працював зі знайомими правоохоронцями. Щоб не нести бронежилет, у якому тренується, медійник надягнув його на себе.

На зворотному шляху журналіст вирішив зайти в аптеку, тому що все ще був застуджений. На найтемнішому розі вулиці біля перехрестя неподалік до аптеки до нього швидко підійшов чоловік і двічі вистрілив потерпілому у груди. Після цього Костянтин Риженко впав, а чоловік побіг у напрямку Овруцької.

Наразі у медійника забої ребер та м’яких тканин, але його життю нічого не загрожує. Журналіст написав заяву в СБУ.

"Звісно, я це пов'язую зі своєю професійною діяльністю, і скоріш за все тут є "руський" слід, але може бути різне, під шум війни іноді можуть зводити рахунки маленькі дріб'язкові люди. Поки не можу розголошувати деталі події та те що їм передувало, слідчий дав підписати документ про нерозголошення досудової таємниці слідства", - написав Костянтин Риженко.

У жовтні в одному із районів української столиці на пішохідному переході автомобіль збив відомого журналіста-розслідувача Михайла Ткача. Про це стало відомо із повідомлення, яке Ткач опублікував на своїй сторінці у соціальних мережах. За його словами, на пішохідному переході його збив водій автомобіля ВАЗ.

"Я не схильний пов'язувати цей випадок із професійною діяльністю, але й водія, який натиснув на газ перед пішохідним переходом і переді мною теж важко зрозуміти", - написав Ткач.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися