Новорічна ніч у Києві була неспокійною: подробиці

Що розповіли про свято під час обстрілів в мерії

У Києві після обстрілу вдень російські окупанти завдали по столиці удару і вночі. Про наслідки ворожих атак та оперативну ситуацію в Києві розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, в новорічну ніч у Києві зафіксували два випадки падіння уламків ворожих ракет. У Шевченківському районі столиці уламки збитої ракети пошкодили автомобіль, у Дніпровському — від падіння уламків руйнувань не було. В обох випадках обійшлося без постраждалих.

Попри заборону на використання піротехніки під час дії воєнного стану в Подільському районі Києва запускали в новорічну ніч салюти. Гучні вибухи не аби як налякали киян. Чоловіка, що запускав фейєрверки, затримали. Йому загрожує до п‘яти років тюрми.

У Києві в новорічну ніч, окрім поліції, слідкували за порядком й півтори сотні представників "Муніципальної охорони" столиці. Мобільні групи швидкого реагування здійснювали патрулювання столицею, зазначив Кличко.

"Вночі "Муніципальна охорона" Києва виявила 116 порушників комендантської години. В них перевірили документи, одного з порушників передали Національній поліції", — повідомив Київський міський голова.

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що після вчорашніх та нічних обстрілів столиці усі системи життєзабезпечення працюють в штатному режимі.

"Вода і тепло в киян є. Також переважна більшість споживачів — з енергопостачанням. За винятком тих випадків, де зафіксовані аварійні ситуації. Там енергетики працюють над відновлення електрики", — поінформував Кличко.

У Києві після останніх ракетних обстрілів відновили обмежений рух поїздів метро "червоною" гілкою. В столичному метрополітені зазначили, що обмеження ввели через уламки збитої ракети на коліях. У військовій адміністрації Києва поінформували, що уламки збитої російської ракети впали на другу колію станції метро "Гідропарк". Через це рух електропотягів від станції метро "Лісова" до станції "Дніпро" тимчасово призупинили. На місці падіння уламків ракети працювали вибухотехніки. Ще одна збита ракета впала на колії поблизу станції метро "Лівобережна". 

Напередодні Нового року внаслідок російської атаки на цивільні об’єкти у Києві одна людина загинула, ще двадцять постраждали. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці. Рятувальники повідомляють про 22 поранених внаслідок обстрілів людини. У Святошинському районі Києва уламки ракети впали на стадіон "Темп". Третина Києва була без електроенергії через аварійні відключення світла. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що над Києвом в новорічну ніч збили понад три десятки повітряних цілей. Під час повітряної тривоги збиті ракети впали у Шевченківському та Дніпровському районах Києва. Внаслідок влучання уламків збитої ракети у Шевченківському районі пошкоджено капот автомобіля. В Дніпровському районі столиці уламки збитої ракети знайшли на проїжджій частині. Вибухи лунали також в Голосіївському районі столиці. Жертв і потерпілих немає. За попередньою інформацією військової адміністрації Києва, сили Протиповітряної оборони знищили над столицею 32 ворожі повітряні цілі.

Читайте також, що в Київській області під час обстрілів пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Читайте также