Вибори в Києві: в поліції розповіли про порушення

Вибори в Києві пройшли без істотних порушень

Голосування в столиці пройшло без грубих порушень, всі дільничні виборчі комісії завершили процес голосування вчасно. Зараз ведеться підрахунок голосів. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

"Правоохоронці впоралися з поставленими завданнями і забезпечили правопорядок і безпеку під час голосування. Ми продовжуємо охоронні заходи на ділянках і готові реагувати на всі порушення чинного законодавства", - підкреслив глава поліції Києва Андрій Крищенко.

Загалом упродовж дня в поліцію Києва надійшло 521 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Всі вони зареєстровані і проводяться перевірки.

Уже відкрито чотири кримінальні виробництва: по два по ст. 160 "Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму" і ст. 356 "Самоправство" Кримінального кодексу України.

За адміністративні правопорушення складено 14 протоколів по одному за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей), ст. 173 (дрібне хуліганство), дві - по ст. 212-23 (Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) і десять - по ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітації референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв портал "Коментарі", поліція зафіксувала ще одну спробу фальсифікації у Святошинському районі. Там 300 осіб намагалися отримати лікарняні листи про неможливість прийти на виборчі дільниці. Таким чином, члени виборчих комісій повинні були б прийти додому до хворих, щоб ті мали можливість проголосувати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися