У Києві на виборчій дільниці затримали більше сотні громадян

Правоохоронці запідозрили виборчу карусель

На одній з виборчих дільниць в Святошинському районі столиці в день виборів, 25 жовтня, правоохоронці затримали 132 громадянина. Про це повідомили в поліції Києва, передає "Статус Кво".

Правоохоронці запідозрили, що людей навмисно привезли з Житомирської області для голосування в Києві. У двох автобусах, на які звернули увагу поліцейські, знаходилося 132 людини.

Всіх громадян відправили до Святошинського управління поліції для встановлення їх особистих даних і отримання пояснень щодо цілей організованої поїздки до Києва.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. Винуватцям загрожує обмеження волі на строк до трьох років. Втім, суд може відправити організаторам за ґрати на 6 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", поліція зафіксувала ще одну спробу фальсифікації у Святошинському районі. Там 300 осіб намагалися отримати лікарняні листи про неможливість прийти на виборчі дільниці. Таким чином, члени виборчих комісій повинні були б прийти додому до хворих, щоб ті мали можливість проголосувати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися