В поліції назвали головні причини ДТП в Київській області

Правоохоронці підбили підсумки аварій за рік

В Київській області на автомобільних дорогах торік сталося майже 9,3 тисячі дорожньо-транспортних пригод. Про найчастіші причини аварій розповіли в регіональній Патрульній поліції, передають "Коментарі".

Правоохоронці проаналізували всі автопригоди на Київщині за 12 місяців у 2022 році. Торік на території Київщини трапилось 1267 ДТП з потерпілими, в яких 1551 людина отримала травми, а 183 — загинули.

Основні причини ДТП в 2022 році в Київській області:

·       порушення правил маневрування (3837, з них 232 — з потерпілими);

·       перевищення безпечної швидкості руху (2044, з них 230 — з потерпілими);

·       недодержання дистанції (1808, з них 61 — з потерпілими);

·       порушення правил проїзду перехресть (578, з них 56 — з потерпілими);

·       керування автомобілем в нетверезому стані (429, з них 66 — з потерпілими).

Нагадаємо, у Київській області погіршилась криміногенна ситуація за рахунок великої кількості воєнних злочинів російських окупантів. Як повідомив начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, у 2022 році в регіоні значно зросла кількість саме воєнних злочинів, що вплинуло на загальну криміногенну ситуацію. Водночас, в Київській області торік зменшилась кількість таких злочинів, як крадіжки, шахрайства та грабежі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухівському районі Київської області водій легкового автомобілю врізався в вантажівку. ДТП сталася в селі Півці. Там 34-річний водій автомобіля Lanos не надав перевагу в русі вантажному автомобілю. Через це відбулося зіткнення двох транспортних засобів. Внаслідок ДТП постраждав пасажир легковика. Медики не змогли врятувати потерпілого. Чоловік помер у лікарні.

На Київщини також розслідують ДТП за участю пішохода, що сталася на автомобільній трасі неподалік Києва. Аварія трапилася на автомобільній дорозі Київ — Чернігів в Броварському районі Київської області. Молодий водій автомобіля Mercedes збив нетверезого пішохода, який у переходив проїжджу частину у невстановленому місці. Внаслідок ДТП травмовано мешканця села Залісся.

Читайте також, що на трасі Київ — Чоп сталася ДТП за участі автобусу та вантажівки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися