Масовий замор риби на Київщині перевірили екологи (ФОТО)

Фахівці назвали причину

Державна екологічна інспекція Столичного округу перевірила річку Унава у Фастівському районі Київської області, де зафіксовано масовий замор риби. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Масовий замор риби на річці Унава у Фастові виявили інспектори "Київського рибоохоронного патруля" під час обстеження ділянки водойми та її прибережної захисної смуги. Після обстеження водойми екологи встановили, що в річці Унава через задуху загинуло 156 екземплярів біоресурсів, з них 153 товстолоби та три лящі. Державні інспектори здійснили відбір поверхневої води з річки Унава. Результати аналізу показали зменшення концентрації розчиненого кисню у воді до критичних показників. Саме це призвело до масового замору риби в річці Унава.

Нагадаємо, у Києві, Київській області, а також в інших регіонах України набули чинності нові правила любительського і спортивного рибальства. У Державному агентстві меліорації та рибного господарства України зазначили, що нові правила розробили для покращення умов рибальства і підводного полювання, а також результативності заходів з охорони біологічного різноманіття іхтіофауни українських водойм. Що варто знати кожному рибалці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна буде рибалити, — за посиланням.

Окрім того, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. В якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. 

Читайте також, що у Києві вимагають від влади створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.

Читайте также