У Києві та Київській області є пошкодження від збитих ракет

Що відомо про ракетну атаку

В кількох районах Києва та в регіоні внаслідок ракетних атак російських окупантів є пошкодження. Про це розповіли Київський міський голова Віталій Клично та у військовій адміністрації столиці, передають "Коментарі".

"У Голосіївському районі столиці пожежа на нежитловому об‘єкті. Попередньо — внаслідок ворожої атаки на столицю. Рятувальні служби слідують на місце", — заявив Кличко.

Повітряна тривога у Києві та Київській області триває. Сили протиповітряної оборони України збивають над столицею ворожі ракети. "У Дарницькому районі уламком ракети пошкодило машину. Попередньо без постраждалих. Також уламками пошкодило нежитлову будівлю в Голосіївському районі. Минулося без постраждалих", — повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Також стало відомо, що під час ранкової ракетної атаки зафіксовано влучання у житлову забудову в селищі Копилів на Київщині. Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко поінформував, що в будинках місцевих мешканців вибито вікна. Інформації про постраждалих немає.

"На Київщині триває повітряна тривога. Ворог атакує столицю та область. Перебувайте в укриттях та безпечних місцях. Внаслідок ранкової атаки пошкоджено 18 приватних будинків. Понівечені дахи та вікна. Екстрені служби працюють на місці. Попередньо, без постраждалих. На об’єкті критичної інфраструктури пожежа локалізована", — розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Ранкові вибухи у Київській області звуки були не пов’язані з бойовими діями або з наступом російських окупантів на столицю, запевняв командувач Силами оборони Києва Олександр Павлюк.

В Київській області підготувались до можливого наступу російських окупантів на столицю. Навколо Києва створили кілька потужних рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. Павлюк зазначив, що весь кордон України з Білоруссю облаштували суцільними завалами та мінними полями. В регіоні тривають роботи з укріплення оборонних рубежів навколо Києва на випадок повторного наступу російських окупантів з боку Білорусі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.

Читайте также