У багатоквартирному житловому будинку у Києві сталася масштабна пожежа (ФОТО)

Подробиці розповіли рятувальники

У Святошинському районі Києва сталася пожежа в багатоквартирному житловому будинку у підвальному офісному приміщенні. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, у четвер, 26 січня, надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Зодчих, 24. Горіло підвальне офісне приміщення п’ятиповерхового житлового будинку. Вогонь на площі 50 квадратних метрів гасили 25 рятувальників.

Пожежа супроводжувалася сильним задимленням, тому мешканці будинку самостійно повиходили із квартир на вулицю. Працівники ДСНС перевірили квартири на наявність в них людей. Загасити вогонь вдалося за годину. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено меблі, особисті речі, техніку, закопчені стіни та стеля приміщення. Жертв та постраждалих немає. Причину виникнення пожежі встановлюють правоохоронці.

Окрім того, в цей ж день у Києві сталася масштабна пожежа на станції технічного обслуговування. СТО горіла в Печерському районі столиці на вулиці Чеській. Загорілось одноповерхове приміщення, де зберігалась літня гума від автомобілів клієнтів. Пожежу на площі 70 квадратних метрів гасили майже два десятки пожежників.

Ще одна пожежа сталася 26 січня у Шевченківському районі Києва в багатоповерховому житловому будинку на вулиці Ризькій, 14. На сходовій клітині шостого поверху дев’ятиповерхового житлового будинку загорілось сміття. Один з мешканців постраждав, коли намагався самостійно загасити вогонь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 26 січня під час потужного ракетного обстрілу Києва є постраждалі та загиблі. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що під час повітряної тривоги вибухи пролунали в Дніпровському районі Києва. В Голосіївському районі Києва внаслідок влучання ракети в нежитлову забудову є інформація про одного загиблого і двох поранених. Відомо, що загинув 55-річний чоловік. Постраждалих госпіталізували медики. У Київській міській військовій адміністрації заявили, що російські окупанти випустили в напрямку Києва щонайменше 15 крилатих ракет.

Нагадаємо, Київ виключили з зони можливих бойових дій. Таке рішення влади викликало багато запитань, заявив секретар Національної спілки журналістів України Сергій Лямець, передають "Коментарі". На його думку, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук "зіграла на руку забудовникам", і це рішення — "яскравий факт для розслідування НАБУ".

Читайте також, що уламки збитих російських ракет знайшли в кількох районах Київщини. Є влучання в енергетичний об'єкт та пошкоджені житлові будинки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися