У Київській області знищили ліс, де мав бути заповідник

Загальна умовна площа заповіднику мала становити 100 гектарів

У Яготинському районі Київської області знищено самосійний ліс на частині території майбутнього заказника місцевого значення "Черняхівські луки". Про це повідомив голова громадської організації "Захист малих річок України" Олександр Розанов, передає "Екополітика".

За його словами, загальна умовна площа "Черняхівських луків" мала становити 100 га. Розанов поспілкувався з водієм бульдозера, і той розповів, що землекористувачі на цих ділянках вирішили викорчувати всі дерева та обробити землю.

"Нікого не турбує, що ці землі є частиною болотно-заплавної системи річки. Що ці землі незрозумілим чином були зареєстровані, як землі для товарного сільськогосподарського виробництва", – наголосив екоактивіст. 

Він також підкреслив, що на ділянці встановлена інформаційна табличка з позначенням, що ці землі призначені для відпочинку та відновлення диких тварин.

Екоактивіст розповів, що вся місцевість засипана викорчуваними деревами уздовж полів з зерновими культурами. Він також зазначив, що вже звернувся до відповідних органів щодо порушення.

Нагадуємо, що 400-річний "Дуб на Сетомлі" у Києві оголосили пам'яткою природи. Ця пам'ятка оголошується з метою охорони та збереження унікального дерева в природному стані як невід'ємної частини світової природної системи, цінної з наукової, пізнавальної та естетичної точки зору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Помста

5 лютого 2023, 10:12

Треба їх починати стріляти бо діла не буде

КИЕВЛЯНИН

2 лютого 2023, 12:10

ЦЕ ЯК У ЕВРОПІ....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися